≫ 

Rođen je 1911. godine, bio je zarobljenik u Drugom svetskom ratu, a u 105. godini je postao novi svetski rekorder! (VIDEO)

Život je čudo!

  • 7

Francuski biciklista Robert Maršand je jedno od čuda francuske i francuskog sporta. 

Ovaj vremešni dekica je u svojoj 105. godini uradio nešto što je potpuno zadivljujuće: uspeo je da sat vremena vozi bicikl po kružnoj pisti i postavi novi svetski rekord u konkurenciji stogodišnjaka.

Za mnoge je njegov podvig pravo malo čudo, jer, ponovimo, radi se o osobi rođenoj 1911. godine, i sama činjenica da je i dalje među živima je neverovatna sama po sebi, a to što u 105. godini vozi bicikl i obara rekorde je tek podatak za nevericu.

Maršand je uspeo da za sat vremena pređe 22.5 kilometra na dvotočkašu (najbolji rezultat ikada je 54.5 u vlaništvu Britanca Bredlija Viginsa) što je distanca koja bi bila "nemoguća misija" i za daleko mlađe rekreativce.

Sa poslednjim minutima vožnje, više stotina navijača na tribinama ovacijama je pratilo superdeku.

- Mogao sam i bolje - nije do kraja bio zadovoljan junak ove priče, kada je video distancu koju je prešao.

- Noge me uopšte ne bole. Ruke da, ali to je od reume. Moram priznati da nisam u tako dobroj formi kao što sam bio pre nekoliko godina. Ovde nisam došao da postanem šampiona, ovde sam da dokažem da i u 105. godini čovek može da vozi bicikl.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Maršandov život je jedan od onih o kom se može napisati uzbudljiva knjiga.

Ukratko, rođen je 26. novembra 1911. godine. Za vreme Drugog svetskog rata bio je zarobljenik, radio je kao vozač u Venecueli i kao drvoseča u Kanadi.

Kondiciju i vitalnost održava redovnim unosom voća, povrća i samo malo mesa i još manje kafe. Naravno, neizostavan deo njegove svakodnevice je bicikl. U stanu ima instaliran sobni bicikl i sat vremena minimum provodi na njemu.

Pored biciklizma, bavio se gimnastikom i boksom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA