Ovo su jedina dva velikana Evrolige koje Zvezda nikada nije pobedila, ali i to bi uskoro moglo da se promeni!

Upravo protiv njih crveno-beli igraju u naredna dva meča

  • 37

Crvena zvezda je na isteku 2016. godine ostvarila jednu od najvećih pobeda u svojoj istoriji i tako konačno skinula skalp košarkašima CSKA iz Moskve, od koje su prethodno poraženi na 9 utakmica.

Posle su od redovnih učesnika Evrolige ostale još dve ekipe da ih Zvezda nije pobedila, a upravo će protiv njih igrati na naredne dve utakmice. U pitanju su Žalgiris i Fenerbahče.

Duel protiv Litvanskog kluba na programu je na Badnji dan, 6. januara u Kaunasu, a duel protiv Fenerbahčea 12. januara u Beogradu.

Za razliku od Fenerbahčea, za koga se i moglo očekivati da bude jedna od ekipa koju Zvezda ne može da pobedi, malo ko se nadao da Zvezda još nije imala priliku da skine skalp Žalgirisu, ako ne računamo meč na Božić 1999. godine, kada su crveno-beli predvođeni Divcem savladali budućeg šampiona Evrope za tu sezonu sa 77:69.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U novoj Evroligi Zvezda je sa Žalgirisom odigrala tri utakmice i sve tri je izgubila.  Ove sezone je poražena u Beogradu sa 88:79, a isti je slučaj bio u TOP 16 fazi za sezonu 14/15, kada je u Beogradu bilo 70:68 za Zelene, a u Kaunasu 76:70.

I protiv Fenerbahčea je bilo isto. Samo što su protiv njih crveno-beli odigrali pet utakmica i zabeležili su pet poraza. Ove sezone su igrali već u 11. rundi Evrolige i Fener je bio ubedljiv na svom terenu sa 87:72.

Radonjićevi puleni doživeli su četiri poraza prošle sezone od Fenera. Izgubili su u grupnoj fazi prethodne sezone sa 74:60 u Beogradu, dok je u Istanbulu bilo 79:61. Crveno-beli su igrali protiv Žocovog tima i u TOP 16 fazi i tada je bio identičan ishod. Poraženi su u Beogradu sa 88:65, a u Istanbulu sa 72:65.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasadnik

    5. januar 2017 | 14:29

    Prvo, Fener nije velikan, to što sad imaju pare ne čini ih velikim a drugo, Zvezda je taj isti Fener dobila preko 20 razlike u Evroligi pre više godina...košarku treba pratiti malo duže!

  • ds

    5. januar 2017 | 12:04

    A Olimpijakos?

  • Neboisa

    5. januar 2017 | 15:45

    Darusafaku smo pobjedjivali u kupu koraca a fenerbahce u evroligi 90 tih kad i zalgiris

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA