2

Đoković u kolicima igrao tenis: Svet se poklonio Novaku na gala događaju! (VIDEO) (FOTO)

Jako sam uzbuđen što sam organizovao ovakav događaj baš u Melburnu, gde sam sam imao fantastičnu podršku navijača proteklih godina., rekao je srpski teniser

Novak Đoković i deca
Foto: Guliver/Michael Dodge/Getty Image

Šestostruki šampion Australian Opena Novak Đoković organizovao je humanitarni gala događaj na “Margaret kort Areni”, par dana uoči početka prvog ovogodišnjeg grend slema. Sav novac prikupljen na događaju biće usmeren na programe ranog razvoja dece u Srbiji koje sprovodi Fondacija Novak Đoković.

Mnogo ličnosti iz sveta sporta prisustvovali su ovom događaju, a između ostalih tu je bio legendarni teniser Roj Emerson, talentovani Aleksandar Zverev sa kojim je Novak odigrao kraći egzibicioni meč, zatim kriket igrači Šejn Varn i Meg Lening, ragbista Kem Smit, fudbaler Arči Tompson i mnogi drugi.

– Zahvalan sam organizatorima Australian Opena na ovakvom danu i poštovanju koje mi je ukazano. Fondacija koju smo osnovali pre 10 godina, a koja punih 5 godina usmereno i istrajno radi na unapređenju uslova obrazovanja dece u ranom uzrastu do sada je pomogla hiljadama mališana.

– Gradimo vrtiće, ulažemo u programe, obučavamo nastavnike kako bi što kvalitetnije radili sa decom, a više od stotinu pojedinačnih projekata veoma uspešno realizovali.

Foto: Guliver/Michael Dodge/Getty Image

Foto: Guliver/Michael Dodge/Getty Image

– Naravno, cilj ostaje i dalje da bude što više nas koji ćemo se udružiti da pomognemo deci i pružimo im znanje i obrazovanje. Od toga će zavisiti ne samo njihovi životi, već i napredak društva u celini – rekao je Novak.

Događaj pod nazivom “Noć sa Novakom” dočekan je sa velikom pažnjom svetske javnosti.

Jako sam uzbuđen što sam organizovao ovakav događaj baš u Melburnu, gde sam sam imao fantastičnu podršku navijača proteklih godina. Ne mogu da verujem da je prošlo devet godina od kako sam prvi put osvojio Australian open, svoj prvi grend slem trofej.

– Do sada sam šest puta bio prvak ovde, i izjednačio sam rekord velikog Roja Emersona, što je neverovatno ostvarenje na koje sam ponosan – rekao je Đoković.

Direktor Australijan opena, Kreg Tajli, zahvalio se Đokoviću na svemu što radi za decu širom sveta, ali i za tenis kao sport.

Foto: Guliver/Michael Dodge/Getty Image

Foto: Guliver/Michael Dodge/Getty Image

- Srećni smo što je Novak odlučio da započne ovogodišnji pohod na Australijan open kroz jedan ovakav humanitarni događaj. Navijači su se odazvali u velikom broju, i zajedno sa Đokovićem, kao organizatorom, povećana je svest o važnosti ulaganja u rani razvoj i obrazovanje dece. Novak radi sjajne stvari sa svojom Fondacijom, reč je o velikom čoveku, pravom šampionu, filantropu, šoumenu i želim mu sve najbolje kako terenu, tako i u privatnom životu – istakao je Tajli.

U 2016. godini Novak Đoković fondacija je kroz realizovane projekte i programe obuhvatila više od 6.000 mališana u celoj Srbiji. Uspešno je nastavljen projekat “Školice života – zajedno za detinjstvo” i danas oko 100 dece pohađa novootvorene Školice u Šidu i Pećincima. Sa konkursa za projekte 2015/2016. godine kompletno je završeno šest projekata. Zahvaljujući donaciji fondacije opremljeni su predškolski i školski objekti u Žagubici, Vlasotincu, Novom Sadu, Staroj Pazovi, Svilajncu, Ćupriji i Guči.

Foto: Guliver/Michael Dodge/Getty Image

Foto: Guliver/Michael Dodge/Getty Image

U protekloj godini obeleženi su Međunarodni dan knjige i Međunarodni dan sporta, a održani su i tradicionalni događaji, poput,

Kampa prijateljstva – Drugarijada, i dodela novogodišnjih poklona predškolskim ustanovama i hraniteljskim porodicama sa teritorije Vojvodine u saradnji sa Radio-televizjom Vojvodine.
Novak Đoković fondacija je samo kroz ove događaje obuhvatila 1.000 mališana predškolskog uzrasta.

U 2016. godini Fondacija je završila trogodišnji pilot projekat Porodični saradnik, u saradnji sa UNICEF-om i Ministarstavom rada, zapošljavanja i socijalne politike, čija implementacija u državni sistem socijalne zaštite se očekuje. Takođe, realizovan je i program “MindUP” u saradnji sa “Hawn foundation” u okviru kog je u toku 2016 godine krenuo drugi ciklus obuke u 4 grada u Srbiji. Proteklu godinu obeležila je i saradnja sa Harvard Univerzitetom, kao i projekti “Akademija malih genija – Tesla Genius” i “Mesec muzike”.

Foto: Guliver/Michael Dodge/Getty Image

Foto: Guliver/Michael Dodge/Getty Image

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Australijan open 2017, Noć sa Novakom, Novak Đoković
Popularni komentari
  • P
    Pedja

    Veliki covjece hvala ti do neba

  • J
    Jovica

    Bravo Novace

foto dana

video dana