SVETISLAV PEŠIĆ: Ovo je razlog zašto je Zvezda dobila Makabi, Real i CSKA, a nije publika!

Proslavljeni srpski stručnjak nahvalio Dejana Radonjića

  • 9

Svaki intervju koji Svetislav Pešić da ugglavnom mora da sadrži pitanje o Crvenoj zvezdi - njegovom bivšem klubu koji je trenirao.

Takav je slučaj bio i tokom razgovora za nedeljnik Ekspres u kom je popularni kari apostrofirao šta je bilo presudno u pobedi crveno-belih protiv Makabija, Reala i CSKA.

Mnogi najčešće navijače stave u prvi plabn, ali Pešić je imao drugačije viđenje.

- Zvezdi treba čestitati na načinu kako u kontinuitetu postiže fantastične rezultate. Kad analiziramo njene pobede u ovom izdanju Evrolige, onda u prvi plan izbijaju dve činjenice. Jedna je to što svi timovi koje je Crvena zvezda dobila imaju izuzetan individulani kvalitet, ali nemaju timski prilaz, nemaju timsku igru. S druge strane, Crvena zvezda ima ne samo publiku, jer i na gostovanjima igra dobro, istina ponekad pobedi, a nekad izgubi - rekao je Pešić, a potom se bacio na suštinu:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Pešić u životnoj ispovesti otkrio tajni razgovor igrača pred Indijanapolis i kako je Stojaković jednom rečenicom ućutkao sve!

- Zvezda ima koncept, ima dobrog trenera. Njena kompletna igra dolazi od jakog kolektivnog pristupa, pre svega u smislu zadataka u odbrani. Neću da kažem da Makabi, Real Madrid i CSKA nemaju dobre trenere. Da, oni verovatno imaju dobre trenere, ali ja uticaj tih trenera na igru tima i igrača ne vidim. Ponoviću, Zvezda nema taj visok individulani kvalitet, ali ima trenera. To je to. I tu je razlika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raksi

    11. januar 2017 | 20:00

    Nadam se da ce sada vecina navijaca Zvezde vise postovati naseg trenera i neosporavati mu kvalitet

  • ivan

    11. januar 2017 | 21:27

    sezona 2013/14 - 5 igraca iz sadasnjeg sastava sezona 2014/15 - 6 igraca iz sadasnjeg sastava sezona 2015/16 - 8 igraca iz sadasnjeg sastava znamo da je kosarka kolektivni sport i iz gore navedenog proizilazi da je uigranost glavna karakteristika ove ekipe. Sve ostalo je relativno i moze da se prica i ovako i onako

  • Petar

    11. januar 2017 | 21:53

    Radonja - zakon! NAPRED ZVEZDO, zgazi ih sve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA