≫ 

PET faktora zbog kojih je Zvezda srušila Fenerbahče! (FOTO) (VIDEO)

Crvena zvezda je ponovo pokazala da je ove sezone pravi TIM, a ovi faktori su uticali da sruše još jednog velikog rivala

  • 24

Košarkaši Zvezde postali su ozbiljan evropski tim. Posle Makabija, Reala, CSKA, u Beogradu je pao i Fenerbahče 75:73, tim koga nikada pre toga crveno-beli nisu pobedili.

Niko nije očekivao da će Zvezd aposle 17 utakmica imati sko 9-8 i biti u vrhu tabele, ali razloga za iznenađenje i nema mnogo jer se radi o sistemu.

>>> Kada je dao prvu trojku, Bogdanović je od Delija dobio uvredu koju do sada nije čuo! (VIDEO)

Za razliku od ostalih mečeva koje su dobili ubedljivo, ovoga puta su pokazali da znaju da pobede i u neizvesnoj završnici.

>>> Bogdan je opet to uradio i izazvao gnev Delija! (VIDEO)

Ipak, treba malo analizirati i pobedu nad Fenerbahčeom.

1. TIMSKA IGRA I HEMIJA

Zvezda ima najbolju timsku igru od svih ekipa. To se razvijalo prethodne četiri godine, a sada dolazi do izražaja. Jednostavno, igrači veruju jedni drugima, bore se bespogovorno, bacaju se jedni za druge i nikada se ne predaju.

To je psihologija i to protivniku zna da malo poremeti taktiku. Gubili su 69:73 na 1,30 minuta pre kraja i već je bilo viđeno da će Fener rutinski privesti meč kraju. Međutim, tada se budi zvezdin ponos i borbenost. Nisu pali, odmah su uzvratili i sa tri poena stigli na 72:73 i tada su preokrenuli meč psihološki.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

2. ODBRANA I OFANZIVNI SKOK

Zvezda je u ključnim momentima igrala odličnu odbranu pogotovo pod košem na Judou i Veselom  i to joj je dalo šanse da u napadu može i da pogreši. Ipak, ofanzivni skok, a imala ih je čak 9 naspram tri Fenerbahčea doneo je preko potrebnu prednost u napadu.

3. OGNJEN KUZMIĆ

Centralna figura meča i veliki junak pobede je centar Zvezde. Ne samo da je imao 21 poena uz 8 skokova od čega 5 ofanzivnih već je i direktno doneo pobedu rampom na Judou. Osim toga postizao je ključne poene u završnici meča uz slobodno bacanje. Uz njega Čarls Dženkins je košem u poslednjem napadu obezbedio trijumf.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

4. SERIJA 10-2 NA STARTU TREĆEG PERIODA

Iako je Zvezda kasnije ispustila prednost ipak je važno što je povela sa 10 razlike 54:44 posle serije 10-2 na početku trećeg perioda. Feneru je trebalo snage da stigne razliku, što je kasnije i rezultiralo da nemaju koncentracije u zavrnici gde su promašili dva šuta za tri poena.

5.  SAMOPOUZDANJE, HRABROST, ŽELJA

Košarkaši Zvezde su pokazali da se ne plaše nikoga, da smeju da napadnu i tim koji možda ima individualno bolje pojedince, ali košarka je timska igra. Ne boje se da šutnu preko ruke, da idu na prodor a i sam je Željko OBradović istakao da je želja igrača Zvezde i samopouzdanje kojim lomi rivale.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA