≫ 

Sreća nije bila uz Đokovića: Novak dobio najtežeg protivnika u 1. kolu AO!

Drugi reket sveta u odbranu titule kreće protiv španskog tenisera

  • 49

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije imao sreće prilikom žreba za prvo kol Australijen opena, pošto će već na startu igrati protiv Fernanda Verdaska.

Španskog tenisera protiv kog je u polufinalu Dohe spasio pet meč lopti i na kraju trijumfovao sa 2:1 u setovima, ali tek posle preokreta.

Verdasko je prošle godine u Melburnu, takođe u prvom kolu, igrao pet setova protiv Rafaela Nadala i umalo ga nije pobedio.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ono što Novaku ide na ruku jeste to da je Rodžer Federer u istom kosturu sa Endijem Marijem i njihov duel bi mogao da bude viđen u četvrtfinalu.

S druge strane, u Novakovom delu žreba nalazi se Rafael Nadal i njihov susret je moguć u polufinalu. Kao i onaj sa Raonićem ili Monfilsom.

Ukoliko pobedi Verdaska, Novak bi u drugom kolu bi igrao protiv pobednika meča Denis Istomin - kvalifikant. zatim je u trećem moguć duel sa Pablom Karerom Bustom, a u četvrtom ga ''čekaju'' Rišar Gaske ili Grigor Dimitrov. U četvrtfinalu moguć je duel sa Dominikom Timom.

Endi Mari će igrati protiv Ilje Marčenka, a u narednom ga očekuje pobednik duela Jen-Sun Lu - kvalifikant. U trećem kolu mogao bi da igra protiv Sema Kverija, a u četvrtom ide na Mišu Zvereva ili Džona Iznera. zatim pomenuto četvrtfinale sa Federerom ili Nišikorijem i polufinale sa Vavrinkom.

S tim da Vavrinka najpre mora da, potencijalno govoreći, eliminiše Viktora Troickog. Srbin će u prvom kolu igrati protiv Damira Džumhura, u drugom bolji iz meča Paolo Lorenci - Džejms Dakvort, dok bi se sa Švajcarcem sastao u trećem kolu. Ukoliko ga prođe slede Nik Kirjos ili Žo Vilfred Conga, a u četvrtfinalu je moguć duel sa Čilićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    13. januar 2017 | 09:34

    Vardesko nije imao srece.

  • posmatrac

    13. januar 2017 | 09:23

    Sreca nije uz ove koji izvuku Djokovica jer je on jedan od najboljih svih vremena , ako ne i najbolji !!!

  • Messi

    13. januar 2017 | 11:17

    Taj zreb je namesten ,kao i onaj na OI kad je naleteo u prvom kolu na Del Potra. Gledaju da Nole bude izbacen sto pre samo zato sto je Srbin . Dok ce Marej uvek imati lagane rivale .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA