PUCALE KOSTI: Sin hrvatskog generala tukao Srbe, Hrvate lemao Čumetov telohranitelj!

Miodragu Jovanoviću i njegovom devetogodišnjem sinu u pomoć pritekao Aleksandar Avramov, momak koji je trebalo da obezbeđuje Andželinu Žoli na premijeri njenog filma „U zemlji krvi i meda“ u Beogradu. Četvorici hrvatskih navijača slomljena rebra, jednom polomljena butna kost, a jednom ruka

Sin hrvatskog generala bio je u grupi pijanih huligana koji su u nedelju uveče na ulicama Beča brutalno pretukli Srbina Miodraga Jovanovića i njegovog devetogodišnjeg sina. To je razlog zbog koga austrijska policija želi da zataška ceo slučaj!

Prema saznanjima "Kurira", priča o nemilom događaju ispred bečkog hotela "France" došla je do najviših krugova austrijskih vlasti, a kad je ustanovljeno da je jedan od napadača sin visokog oficira hrvatske vojske i da je baš on pretio Miodragu da će zaklati njega i sina, odlučeno je da se sve zataška na insistiranje Hrvatske.

Očigledno je da bi objavljivanje identiteta huligana koji je tukao Jovanoviće, samo zato što su Srbi i jer je dečak nosio Zvezdin dres, moglo da ima šire posledice u regionu.

Porodicu Jovanović od incidenta čuva austrijska policija. Ispred njihovog stana nalaze se policajci koji su u civilu kako ne bi privukli pažnju. Miodragu je zabranjeno da daje bilo kakve izjave.

- Raspitivali smo se u austrijskoj policiji za Miodraga Jovanovića, ali oni nisu hteli ništa da nam kažu pozivajući se na zakon o zaštiti podatka o austrijskim građanima - rekao je za "Kurir" zamenik ambasadora Srbije u Austriji Dejan Zlatanović.

Jedan od momaka koji je pritekao u pomoć Jovanovićima i sukobio se s huliganima je šef međunarodne sekjuriti organizacije "Kobra" Aleksandar Avramov, inače bivši šef obezbeđenja zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe Čumeta i čovek koji je trebalo da obezbeđuje Andželinu Žoli na premijeri njenog filma „U zemlji krvi i meda“ u Beogradu.

- Sedeo sam nedaleko ispred hotela sa trojicom drugara, kada sam čuo plač dečaka koji se žalio ocu: "Tata, ne mogu da hodam, uzmi me". Prišao sam im i pitao ih šta se dogodilo, a otac dečaka mi je kratko rekao da su ih napali hrvatski navijači i da su mališanu skinuli dres Crvene zvezde, a da njega jako boli glava od udaraca. Posle nekoliko momenata pojavila se razjarena devojka u dresu hrvatske reprezentacije i počela da viče: „Stani, četniče, gde bežiš?“ Pokušao sam da je zaustavim na normalan način, ali nije vredelo - kaže Avramov, pa nastavlja:

- Nakon toga je usledio stampedo Hrvata sa svih strana. Prijatelji i ja smo morali da se branimo, a sukob se nastavio u susednoj ulici. Krenuli smo u kotranapad, tu sam uspeo da se dokopam Zvezdinog dresa, tog njihovog trofeja koji je oduzet detetu, a koji sam mu vratio sutradan ispred policijske stanice. Moji prijatelji i ja smo prošli neozleđeni, a njima su pucale kosti! - kaže Avramov i navodi da je dalji sukob sprečila policija, koja ih je sve privela, a ubrzo i pustila.

Od sedmorice navijača Hrvatske njih četvorica imaju slomljena rebra, jednom je polomljena butna kost, a jednom ruka u predelu podlaktice.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir, Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • petar

    20. jun 2012 | 10:26

    E ovog Aleksandra Avramova za predsednika Srbije!svaka ti cast majstore!imas pice od mene!!!!Legendo!

  • Grobar Bg

    20. jun 2012 | 11:04

    Tako je care, svaka ti cast, to je obraz!!!!!

  • Abby

    20. jun 2012 | 11:35

    Svaka cast Avramovu!Da je vise ljudi kao on,bilo bi nam mnogo bolje!Teko je danas naci nekoga ko ce ti pomoci u nevolji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA