≫ 

Slavna Marakana je postala ruglo grada (FOTO)

Jeziv prizor iz Rija

  • 4

Pre samo nekoliko meseci grandiozni stadion "Marakana", ponos i dika Rija i Brazila, ugostio je armiju sportista sa svih strana sveta tokom olimpijskih igara.

A danas...

Danas je stadion "Estadio Jornalista Mario Filho" kako mu je zvaničan naziv, ruglo.

Zapušten, ruiniran, počupanih stolica, ovaj kultni objekat sada je postao ničija briga jer grad Rio nema sredstava da ga vrati u pređašnje stanje, a iz organizacionog komiteta igara tvrde da su sve svoje obaveze prema stadionu ispunili, i da je on sada briga drugih.

Na ovom stadionu veće utakmice igrali su klubovi iz Rija Flamengo, Vasko da Gama i Fluminense, ali je sada veliko pitanje kada će ponovo ugostiti rivale na "Marakani", jer da bi to bili u mogućnosti, prethodno moraju da ga urede, ali neće, jer je to poduhvat za koji je potreban ogroman novac.

Tužna slika iz Rija je obišla svet. Pobacane stolice koje su počupane sa trbina neko je samo gomilao pored stadiona. Zarasla trava se osušila zbog neodržavanja, gipsani plafoni po hodnicima stadiona su odvaljeni...

Tužno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA