≫ 

Tajna Ostinovog broja na dresu: Divna priča o prijateljstvu i NBA snu koji će ostvariti preko Zvezde! (VIDEO)

Nekada brojevi na dresu govore više od hiljadu reči - to je slučaj sa gestovima dva mlada košarkaša iz Amerike

  • 4

Novi košarkaš FMP-a Ajzea Ostin već je zvezda ABA lige, iako je odigrao tek 12 minuta u regionalnom takmičenju. U razvojnom timu Crvene zvezde nosi broj 34, koji je izabrao iz posebnog razloga.

Ostin je dominirao na Bejloru uprkos tome što ne vidi na jedno oko od 16. godine, tu je stekao brojna prijateljstva čija se snaga oseća i danas. Uvek je imao podršku Kvinsija Milera, ali i Korija Džefersona, momka koji je ostvario san da zaigra u NBA ligi.

Sparsi su ga izabrali u drugoj rundi drafta, a upravo na tom draftu je počasno bio Ostin, kog je Marfanov sindrom sprečio da radi ono što najviše voli, igra košarku na vrhunskom nivou. Pet dana pre drafta, Koriju je zazvonio telefon i na ekranu se prikazalo ime jednog od najdražih saigrača.

>>>Zvezdin Amerikanac debitovao za FMP: Ostin postigao prvi koš posle dve godine! (FOTO) (VIDEO)

>>>Zadivljeni Kvinsi Miler i Dženkins poslali poruku Ostinu posle debija iz snova (VIDEO)

>>>Strastvena poruka Ostina posle debija pokupila je stotine lajkova Zvezdinih navijača!

- Sećam se kada mi je rekao da više neće moći da igra. Bila je subota uveče, pet dana pre drafta. Rekao je da nikada više neće igrati košarku, istog momenta sam otišao do njega da razgovaramo o svemu. Onda je definitivno sve preokrenuo na pozitivnu stranu, napravio je svoju priču koja je pomogla ljudima da veruju kako je sve moguće - rekao je Džeferson.

Simbolično, Ostin je ceremonijano i počasno draftovan, Adam Silver ga je gestom dirnuo, a posle toga Džeferson nije imao dilemu oko izbora broja. Uzeo je broj 21, Ostinov sa Bejlora. - Nisam mu rekao, samo sam to uradio. Njemu se svidelo što će makar videti svoj broj na NBA parketima, a moram da priznam da i meni to znači - rekao je Džeferson, koji je na koledžu nosio broj 34, Ostinov iz FMP-a. Na NBA debiju, za devet minuta je došao do osam poena i dva skoka, a Ostin je bio u publici.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prijateljstvo je postalo još jače, sada je Ostin u nove životne i košarkaške pobede krenuo sa brojem 34, najdražim Korijevom sa Bejlora. Prvo će se u FMP-u kaliti za ono što ga čeka u Zvezdi, o kojoj mu je drugi prijatelj Kvinsi Miler sve najlepše rekao. Ako i tu pokaže sve što je radio na Bejloru, NBA nije samo san.

A photo posted by Zeke (@isaiahaustin) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nino

    16. januar 2017 | 19:06

    Жао ми је дечка. Жао ми је јер живот зна бити суров и зна се поиграти са нашом судбином. Белики је борац и оваквим људима се треба дивити,треба јих ценити. Све најбоље му желим у наставку каријере.

  • Leg

    16. januar 2017 | 19:11

    Svaka cast, prelijep gest.

  • Sava Savanovic prvi Sprski vampir

    16. januar 2017 | 21:02

    Lepa priča, pravo prijateljstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA