≫ 

KONAČNO PROGOVORIO VAJDA: Novakov trener otkrio laž nemačkih medija i pravu istinu o Pepeu Imazu!

Slovački trener otvoreno govorio i o razlazu sa Borisom Bekerom

  • 16
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ako neko poznaje Novaka Đokovića u dušu, to je Marijan Vajda. Posle odlaska Borisa Bekera iz tima najboljeg srpskog tenisera, Slovak je opet preuzeo palicu i obavlja posao prvog trenera našeg asa.

Vajda je po mnogo čemu važan za Novaka, a srpska javnost ga posebno ceni što je vrlo iskren i konkretan u svim svojim izjavama.

Tako je bilo i ovaj put, prvi prvi Đokovićev duel na Australijan openu.

- Znam Novaka vrlo dobro i privatno i lično. Ja sam profesionalac i pitao sam sebe šta je sada prioritet. Novak je prošle godine sebe preispitivao i uspeo je da se pronađe i ostvari balans koji mu je potreban da krene ponovo prema svojim najvišim ciljevima. Imao je vremena za odmor, vremena da se posveti svojoj mladoj porodici i to mu je bilo potrebno - otkrio je Vajda, koji se osvrnuo i na turnir u Dohi, gde je Novak odbranio titulu.

>>> Konačno pozitivna Vilanderova prognoza: Evo šta je rekao pred prvi Novakov meč u Melburnu!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Novak se dobro pripremio za Australijan open i imao fantastičnu nedelju, jer je pobedio u finalu turnira u Dohi. Pokazao je pravu igru i pravu formu i to mu je pomoglo pred ovaj gren slem. Bilo mu je potrebno da pronađe taj mentalni balans i u svakom pogledu on je sada spreman što on i sam potvrđuje - rekao je Vajda.

Kada je u pitanju kraj saradnje sa Bekerom, Vajda je objasnio:

- Boris je bio značajan deo tima i doprineo je Novakovom uspehu u prethodnom periodu i osvajanju dosta titula. Novak je bio samokritičan u periodu kada su došli neuspesi, a Beker možda nije svesno prihvatio taj razlaz - rekao je Vajda i prokomentarisao pojavu Pepea Imaza, spiritualistu koji je krajem godine bio u Đokovićevoj loži tokom turnira krajem 2016. godine.

>>> ESPN eksperti prognozirali Australijan open: Đokovića nije izabrao stručnjak koji ga je često kritikovao! (FOTO)

- Novak sa Pepeom Imazom ima poseban odnos, kao vrhunski sportista je izložen stresu i našao je sebi mentora koji je upoznat sa tenisom i pomaže mu dosta sa stresom. Navodi nemačkih medija da ja imam problem sa njegovim prisustvom u timu i njihovim odnosom uopšte nisu tačni. A ja u tome uopšte ne vidim ništa negativno, naprotiv. Najveći prioritet za Novaka je nastup na gren slemu, a da bi se sve uspešno ostvarilo potrebno je održati taj pozitivan mentalni stav - zaključio je Vajda u intervjuu za radio CBC, a prenosi Sportska centrala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    16. januar 2017 | 20:29

    Nijesam bas siguran u ovo sto Vajda prica.Ima tu razloga i razloga.Samo se pitam sto skide onaj krst iz man.Sv.V.Ostroskog na prvom mjestu.A drugo suluda ishrana od koje Nole izgleda kao les zivi.Ma ko zna sta se desava!? U svakom slucaju Nole kako ja tako i svi koji te vole a ima ih na milione smo uz tebe.Naprijed po novi grem slem na AO i tako pokazi i dokazi da si opet onaj od prije par mjeseci.A ovog Pepea mici od sebe.

  • 3seta

    16. januar 2017 | 20:18

    Živeo nam naš Vajda!

  • SS

    16. januar 2017 | 20:16

    Jasno o na mestu svaka rec! Napred Nole najveci! U nove bitke pa dokle stignes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA