≫ 

Ovo je najneprijatnija scena iz Mančestera: Kako je Pogba najuren iz Junajteda zajedno sa njegovim bezobraznim menadžerom!

U glavnoj ulozi - ser Aleks Ferguson i njegova prinicipijelnost

  • 3

Odlasku Pola Pogbe iz Mančester junajteda 2012. godine prethodio je neprijatan razgovor između tadašenjeg menadžera "đavola" sera Aleksa Fergusona i igračevog agenta, Mina Raiole.

 

Francuski fudbaler tada je odbio da potpiše novi ugovor sa klubom, a dobro poznati agent je otkrio kako se Ferguson ponašao pre nego što je došlo do razlaza.

 

Slavni Škot je tražio da mladi fudbaler bude prisutan u kancelariji tokom pregovora, i onda tražio objašnjenje zašto je tako mlad igrač, koji je imao svega tri utakmice Premijer lige "u nogama" odlučio da odbije ugovor.

 

Raiola je u razgovoru za "Fajnenšal Tajms" prepričao situaciju:

 

- Da li želiš da potpišeš ovaj ugovor - pitao je Ferguson direktno Pogbu, a ovaj je odgovorio:

 

- Nećemo potpisati pod ovim uslovima.

 

U tom momentu se Ferguson okrenuo ka Raioli i rekao: Ti si p***a. Šta misliš, koliko mu je potrebno da zarađuje?

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

U svojoj autobiografiji, Ferguson je otvoreno govorio da ima negativan stav prema agentima, ali je Raiola posebno bio na tapetu.

 

"Postoji jedan agent ili možda dvojica koji mi se zaista ne sviđaju. Mino Raiola jedan je od njih. Nisam mu verovao od momenta od kako sam ga upoznao. Postao je menadžer Zlatana Ibrahimovića dok je ovaj još igrao za Ajaks, i onda je zastupao Pogbu, koji je tada imao tek 18 godina. Imali smo ga pod ugovorom tri godine sa opcijom produžetka jedne godine, i on je taj produžetak želeo. Ali se odjednom pojavio Raiola i naš prvi sastanak je bio potpuni fijasko. On i ja smo bili kao ulje i voda. Već tada smo završili za sva vremena, jer se Raiola 'uvukao' Polu i njegovoj porodici, i igrač je otišao u Juventus," piše u Fergusonovoj knjizi.

 

Svi znamo šta se desilo četiri godine kasnije - Pogba se iz istog tog Juventusa vratio za rekordnu sumu od 105 miliona evra, mada i dalje ne pokazuje blistavu formu koju je imao u torinskom klubu.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA