≫ 

Terzić posle dovođenja tri "špica": Ne zavaravajte se, Zvezda u ovom trenutku nema nijednog napadača!

Vi mene pitate da li Zvezda ima napadača Joveljića. Kojeg Joveljića? Da li je iko od navijača, ili forumaša, ikada video Joveljića da bi mogao da sudi o njemu? Drugo, Joveljić je dete 1999. godište. Joveljić već šest meseci ne trenira zbog mononukleoze. Onda neko postavi pitanje što dovodite napadača pored Joveljića, odgovara generalni direktor Zvezde na komentare o spornoj transfer politici

  • 3

Fudbalski klub Crvena zvezda je u tekućem prelaznom roku kao nikad pre akcenat stavila na dovođenje napadača.

U iščekivanju stranca na poziciji "špica", "starosedeocima" Petru Orlandiću, Stefanu Iliću i Predragu Sikimiću ove zime priključeni su Srđan Vujaklija, Milan Pavkov i Nemanja Milić, a ne treba zaboraviti ni mlade snage Dejana Joveljića i Vanju Vučićevića, pa je to broj od čak osam napadača, međutim generalni direktor kluba Zvezdan Terzić tvrdi da su navijači crveno-belih u zabludi, jer, kako kaže, Zvezda u ovom trenutku nema nijednog napadača!

>>> Terzić: Završili smo štopera kakav je Zvezdi dugo bio potreban, stiže i moćna devetka! (VIDEO)

Terzić je u podugačkom razgovoru za knavijački portal redstarbelgrade.info objasnio zbog čega misli tako.      

- Crvena zvezda u ovom momentu nema nijednog jedinog napadača. Celo pitanje je zamena teza - kaže generalni direktor kluba, a zatim je i objasnio potanko:

- Vi mene pitate da li Zvezda ima napadača Joveljića. Kojeg Joveljića? Da li je iko od navijača, ili forumaša, ikada video Joveljića da bi mogao da sudi o njemu? Drugo, Joveljić je dete 1999. godište. Joveljić već šest meseci ne trenira zbog mononukleoze. Onda neko postavi pitanje što dovodite napadača pored Joveljića. Zatim neko pomene Vučićevića. On je godinu dana pauzirao – prvo nije hteo da produži ugovor sa Čukaričkim, zatim je pauzirao još šest meseci zbog odugovlačenja presude Arbitražnog suda. Na kraju je to Zvezda i dobila u svoju korist. Pod tri, Hugo Vieira – on je otišao iz Zvezde. Sikimić je 83. godište, znači puni 34 godine u ovoj godini i ističe mu ugovor u junu. On je doveden da pomogne sa klupe, da uđe kad zatreba. Sikimić je odigrao ovu jesen jer Zvezda nije imala napadača, nije imao ko da igra. Orlandić je na izlaznim vratima jer treba da ide i na pragu smo da se završi njegov transfer. Dakle, Zvezda u ovom momentu nema nijednog napadača, a pravi se slika da ih imamo petoricu.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Mnogo prašine se podiglo i u vezi sa transferom Milana Pavkova koga je Zvezda platila niškom Radničkom 300.000 evra plus određene bonuse i procente.  Iako među navijačima Zvezde postoji skepsa kada je Pavkov u pitanju, Od njega Terzić veruje da je on pun pogodak i da će to i dokazati.

- Za sada je Pavkov prvi špic. On je sigurno igrač ogromnog potencijala. Odavno nisam video igrača od 193cm visine, a takvu skočnost. Prosto neverovatno. Na tu visinu da ima takvu brzinu, takvu koordinaciju i takav smisao za igru. Evropi nedostaje pravih devetki. Preplavljena je Južnoamerikancima koji su majstori, ali su genetski niski. Dugo tražimo pravu devetku. Nismo ni Sikimića bez razloga doveli. On možda nije igrač za Voždovac, ali za Zvezdu jeste jer Zvezda od 90 minuta na terenu 80 provede u kaznenom prostoru protivnika. Sikima nikada nije bio projektovan za prvog napadača, ali je prostor dobio zbog sukoba sa Hugom i njegovog nezadovoljstva.

>>> TERZIĆ POTVRDIO: Zvezda dovodi stranca na poziciji špica!

Sem "gomile" napadača, Zvezda je angažovala i Abrahama Frimponga. Postavlja se pitanje da li klub koji je i dalje u finansijskoj dubiozi sve to može da isprati?

- Niko te ne pita da li imaš ili nemaš. Niste pitali ni da li Zvezda ima finansijskih kapaciteta da bude šampion. Moramo da budemo šampioni, moramo da imamo te igrače, da nam se ne bi dešavalo da odlaze - kaže Terzić.

Neko će morati i da ode jer klub drugačije ne može da preživi. Prvi je "Marakanu" napustio Hugo Vieira, ali pravi transferi očekuju se tek na leto, kao što je to bio sučaj lani kada je klub prihodovao značajna sredstva od prodaje Kataija, Ibanjeza, Grujića, Jovanovića, Rajkovića...

U aktuelnom sastavu, ipak, nijedan igrač ne odskače da bi na njemu klub mogao da zaradi milione, i zato je Terzić dao jasne instrukcije treneru Božoviću.

- Grofe, ne smem da dozvolim da dođe jun mesec, a da nemamo šta da ponudimo evropskom tržištu. Moraš da isforsiraš par klinaca. Kojih, ne znam, sam izaberi i proceni gde imaš prostora i gde možeš da rizikuješ.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    17. januar 2017 | 18:48

    U pravu je...

  • ZZ

    17. januar 2017 | 18:24

    Čemu tolko trošenje para, kad se iz aviona vidi da vam je titula već ,,data"??!!

  • butcherboy

    18. januar 2017 | 16:35

    "Niste pitali ni da li Zvezda ima finansijskih kapaciteta da bude šampion" pametnom dovoljno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA