Telegraf na licu mesta: Viktorovi navijači proključali od besa zbog skandalozne sudijske odluke!

Burno je bilo u Melburnu u petom setu duela između Viktora Troickog i Paola Lorencija posle pogrešne odluke Marije Čičak

  • 2

Retko se na Australijan Openu viđaju scene u kojima publika protestuje protiv odluke sudije kao na fudbalskoj utakmici – što se desilo na nedavno završenom meču Viktora Troickog i Paola Lorencija. Pri rezultatu 2:2 u setovima i 4:3 u gemovima za Troickog, Viktor je odigrao tešku bekhend paralelu niz liniju, daleko van domašaja svog protivnika - koju je linijski sudija ocenio kao aut.

Specijalno za Telegraf iz Melburna, Vuk Brajović

Baner AO, Australijan open 2017

Viktor je zatražio “video pregled” odskoka lopte, koji je pokazao da je loptica bukvalno “liznula” liniju – i sa publikom proslavio dobijeni poen i gem. Ali, iz samo njoj poznatih razloga, inače sjajni sudija Marija Čičak iz Hrvatske je odlučila da se poen ponovi – rekavši da je Lorenci zapravo mogao da vrati taj udarac, i da mu je odlukom linijskog sudije to onemogućeno.

>>> NISI SVESNA ŠTA SI MI URADILA: Troicki urlao na hrvatskog sudiju, publika bila na njegovoj strani (VIDEO) (FOTO)

- Ta odluka je izazvala šok i jedno od najglasnijih negodovanja na sudijsku odluku bukvalno cele publike na terenu broj 7, dugo nezapamćenu na Grend Slemovima. Bučnim povicima “nepravda”, “uaaaa”, “krađa”, “skandal”, “neverovatno” publika je protestovala više minuta, a bilo je i onih koji su zaplakali u publici – već iznureni dramatičnim tokom meča i u strahu da će ovo slomiti Viktora i potpuno mu poremetiti koncentraciju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Publika je sa brojnim povicima “počastila” i Lorencija, koji je, da je želeo, mogao da prizna da ni on, a ni Jusein Bolt, ne bi mogli da stignu tu loptu i da mu niko nikakvim gestom nije uskratio mogućnost da poleti kroz vazduh i odigra bilo šta što bi ličilo na ritern Viktorovom vineru.

- Ipak, Viktor je “izvukao” ono najbolje iz sebe što je ova situacija izazvala, gnev i inat – i bukvalno “rasturio” Lorencija u ponovljenom poenu i do kraja meča. Neki su rekli da je Marija Čičak zapravo učinila veliku uslugu Viktoru – jer je toliko puta tokom meča, posle sticanja naizgled nedostižne prednosti – “propadao” ka izjednačenju rezultata i vraćao protivnika u meč – da je postojala mogućnost da se to desi i da je taj poen priznat – kao što je i trebao da bude.

Ono što je najvažnije je da je Viktor, u maniru pravog sportskog asa, na kraju meča prišao sudiji, rukovao se i uputio samo kratak komentar. Šta joj je rekao tom prilikom, i šta misli o toku celog meča i katastrofalnoj sudijskoj odluci koja će ostati zapamćena sa ovog Australijen Opena – rećiće nam uskoro u izjavi za Telegraf.

Pogledajte i kako je izgledala sporna situacija:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonimus

    18. januar 2017 | 21:00

    Naravno da se to desi kada je sudija iz hrvatske... Covek je totalno bio u pravu i to je bio cist viner

  • ne zaboravi

    19. januar 2017 | 10:13

    ne bi me iznenadilo da manipulisu sa usporenim snimkom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA