Radonjić nahvalio Makabi, a pomenuo i Kvinsija Milera kao opasnost!

Utakmica 18. kola Evrolige između Makabija i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20 sati u hali ''''Menora Mivtačim".

  • 1

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je  da će njegov tim pokušati da iskoristi to što Makabi ima imperativ pobede u Tel Avivu, ali upozorio da se naredni rival u mnogome promenio posle ubedljivog trijumfa crveno-belih u u Beogradu (83:58).

>>> Evroliga kaznila Zvezdu zbog ponašanja navijača na meču sa Fenerom (VIDEO)

- Makabi je značajno drugačiji tim nego ranije. Doveli su novog trenera, a Kvinsi Miler se vratio posle duge povrede. Treba očekivati da će oni u preostalih 13 kola pokušati da dođu do ostvarenja ambicija koje su pre početka sezone bile izuzetno velike. Letos su uradili mnogo u prelaznom roku, imali velika ulaganja u tim i nadaju se da će stići do same završnice Evrolige", rekao je Radonjić za klupski sajt po dolasku u Tel Aviv.

On je podsetio da je "Ponos Izraela" veliko ime evropske košarke, ali i da zbog slabijih rezultata ove sezone ima veliko opterećenje protiv Crvene zvezde.

- Igrači koji su igrali protiv nas u Beogradu su i sada tamo. Znamo da se radi o ogromnom individualnom kvalitetu i da su u pitanju košarkaši koji mogu da rešavaju utakmice na najvišem nivou. Bilo kakva poređenja nemaju smisla, posebno što Makabi igra na domaćem terenu, ali im to stvara dodatno opterećenje - kaže Radonjić

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crnogorski trener naglasio je da je uticaj bivšeg košarkaša Crvene zvezde Kvinsija Milera veliki u Makabiju, nakon što se oporavio od povrede kolena.

- Blizu je da dosegne nivo na kom može da igra, a mi veoma dobro znamo koliko može. Za očekivati je da njegov povratak u tim rastereti igrače na drugim pozicijama i da će oni igrati puno bolje nego do sada u Evroligi", poručio je Radonjić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Sem

    18. januar 2017 | 21:00

    Kvinsi i Majkl pod hitno da se vrate u Zvezdu. Sa njima ce nam biti mnogo lakse uzeti titulu na final 4 u Areni 2018. Uzecemo titulu u svakom slucaju, ali sa njima puno lakse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA