≫ 

On je srpska NBA senzacija: Jokićev novi rekord karijere! (VIDEO) (FOTO)

Centar Denvera postigao impresivnih 35 poena protiv San Antonija!

  • 31

Dame i gospodo, rođena je nova NBA zvezda!

Nikola Jokić je igrač o kome se trenutno najviše priča "preko bare" jer srpski reprezentativac u svojoj drugoj sezoni u najjačoj ligi na svetu igra kao najbolji "ol-star" i bukvalno se poigrava sa protivnicima sa neobjašnjivom lakoćom.

Posle 30 poena ubačenih Orlandu, i odmah potom 29 Lejkersima, Nikola je još jednu partiju za pamćenje i ujedno novi rekord karijere upisao protiv San Antonija - 35 poena, 12 skokova!

Neverovatni Jokić je za dva poena šutirao 12/18, za tri 2/4, upisao je i 4 asistencije i 2 blokade.

To ipak nije bilo dovoljno da sastav iz Kolorada nadjača favorizovane Sparse u Teksasu koji su zahvaljujući Kavaju Lenardu (34p) porazili goste 118:104, ali su na duže vreme izgubili prvog centra Po Gasola.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iskusni španski košarkaš polomio je prst još tokom zagrevanja i nije bio na raspolaganju Gregu Popoviču, kao ni prvi plej Toni Parker, i on zbog povrede, ali lakše prirode.

Vratimo se Jokiću...

Bez čak četvorice važnih igrača u rotaciji, Vilsona Čendlera, Derela Artura, Gerija Herisa i Danila Galinarija, Jokić je preuzeo najveću odgovornost u napadu i nemilice zatrpavao koš Sparsa.

Visoki igrači domaćg tima, uključujuči i bivšeg šutera Partizana Davisa Bertansa, smenjivali su se u odbrani srpskog centra, preuzimali ga, udvajali, ali nije vredelo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nikolin neverovatno "mekan" šut koji iznova i iznova oduševljava američke komentatore, naneo je mnogo štete odbrani Teksašana, ali je problem po Denver bio taj što je srpski košarkaš bio jedina svetla tačka u gostujućem timu i jedini raspoložen da pogađa u seriji.

Vil Barton je donekle opravdao poverenje trenera, postigao je 18 poena, ali uz loš šut za tri (1/5), a partije vredne pomena pružili su još Marej sa 13 i Mudiej sa 12 poena.

Košarkaši Minesote pobedili su Los Anđeles Kliperse kao gosti 104:101, a srpski košarkaš Nemanja Bjelica za 19 minuta zabeležio je dva poena.

Vredi reći da je domaći tim igrao prilično oslabljen, bez prvih zvezda, povređenih Krisa Pola i Blejka Grifina, pa je u njihovom odsustvu zablistao centar Deandre Džordan sa 29 poena.

Rezultati

Klivlend - Finiks 118:103

Majami - Dalas 99:95

Njujork - Vašington 110:103

San Antonio - Denver 118:104

Los Anšeles Klipers - Minesota 101:104

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MickoMobile

    20. januar 2017 | 09:05

    Bravo, momče...!!! Želim ti od srca da udjes u istoriju kao nova legenda o kome ce se dugo pricati...!!! Samo napred... ;)

  • veselin

    20. januar 2017 | 09:20

    Tako je momcino

  • Pera detlic

    20. januar 2017 | 09:25

    Sve pohvale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA