≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prošle su 4 godine od sukoba Džajića i Čovića: Šta se stvarno dešavalo te famozne noći i da li je bilo nokauta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njihov sukob će zauvek ostati vezan za 23, januar

  • 7

Navijači Crvene zvezde, ali i kompletna javnost, bili su u čudu tog 23. januara 2013. godine kada se pojavila vest da sus e tokom noći na Marakani potukli Dragan Džajić i Nebojša Čović.

Crveno-beli su tada krenuli u novi početak, ali neslavno - sukobom čelnika kluba!

>>> Milijaš posle 9 godina otkrio šta mu je rekao sudija koji je poništio njegov gol protiv Partizana (VIDEO)

Prvobitna informacija je glasila da je Džajić nokautirao Čovića i potom podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika. Njemu je, navodno, zasmetalo što ga je Čović nazvao neradnikom i optužio ga da zapošljava svoje članove porodice u klubu, kojem su samo kvalitetni kadrovi neophodni za stabilno funkcionisanje.

To se najviše odnosilo na tadašnjeg generalnog sekretara Miodraga Zečevića, inače Džajićevog šuraka.

Zečević je, navodno, u telefonskom razgovoru poručio Čoviću da ide u tri “pi… ma…”, da bi kasnije Čović došao na Marakanu kako bi se razračunao sa Zečevićem, ali ga je prvi sačekao Džajić.

Posle ''frke'' koja se dogodila na Marakani, njih dvojica su pet dana kasnije prisustvovali sednici UO. Tada je palo pomirenje, a dan pre toga Čović je rekao:

- Svojevremeno me ni Slobodan Milošević nije udario, a kamoli Džajić. Da jeste, vratio bih mu barem tri puta. Bio je previše uzbuđen i koristio reči koje mu ne priliče. Posle toga je pokušao da inscenira fizički obračun, krenuo je na mene, ja sam to izbegao, a nisam čuo da je prilikom izlaska podneo ostavku. Nemam nameru da napuštam klub niti da uslovljavam ko će raditi.

I Zečević je negirao da je bilo sukoba, kao i psovki.

- Nisam bio prisutan kao što piše po medijima. Ono što mi je poznato jeste da je bilo povišenih tonova, jer sam ih čuo u svojoj kancelariji. Kad sam došao kod njih, video sam Džajića, Čovića i sportskog direktora Stojadinovića uznemirene, ali nije bilo fizičkog obračuna. Takođe, nisu tačne priče o vulgarnosti i psovkama koje su se spominjale - rekao je Zečević tada novinarima ispred stadiona.

Nedugo posle sukoba pojavila se informacija da je povod za njega bila visina ugovora Nikole Petkovića,  a to su zvanično potvrdili Zečević i Kokeza. Podsetimo, Kokeza je tada potpredsednik crveno-belih.

Takođe, podsetite se i igrice šaljivog karaktera koju je Telegraf napravio povodom sukoba ove dvojice funkcionera:

Danas, ni Džajić ni Čović nisu zvanično u fudbalskom klubu.

Doduše, Džajić jeste počasni predsednik i marakana će mu uvek biti druga kuća. Svojim iskustvom pomaže aktuelnoj upravi da vde klub.

Čović je, s druge strane, u potpunosti izašao iz FK i fokusirao se na košarkašku sekciju koji vodi s velikim uspehom.

Crveno-beli su trenutno prvi na tabeli ABA lige sa skorom 19-0, dok u Evroligi imaju skor 10-0. prošle sezone su igrali 1/4 finale ovog takmičenja i dvostruki su aktuelni šampioni ABA i Superlige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djordje

    23. januar 2017 | 12:34

    Najmjerodavnije je pogledati gdje se danas nalazi KK CZ i u kakvom stanju a gdje je FK CZ.....

  • sever

    23. januar 2017 | 13:12

    Cuj, Dzajic daje savete sadasnjoj upravi. Ne sumnjam, jer rade upravo onako kako je on radio i ostavio milionske dugove.

  • Ccc

    23. januar 2017 | 12:40

    Plen je čudna stvar.Svi na robiju zajedno sa Tomom i njegovom abolicijom ili ti kradi dalje sve ti je oprošteno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA