OKS menja Statut, Maljković pred izborom za novog predsednika!

Posle povlačenja iz trke Ivana Todorova i izmene kriterijuma za izbor predsednika, trofejni trener je na korak od preuzimanja funkcije predsednika

  • 0

Proslavljeni košarkaški stručnjak Božidar Maljković uskoro će biti izabran za predsednika OKS.

Naša Olimpijska kuća je stavila na javnu raspravu izmenu Statuta gde će se dozvoliti i drugim kandidatima koji po ovim "kriterijumima" ne mogu da budu u konkurenciji.

Kako se protivkandidat Ivan Todorov povukao iz trke za predsednika Maljković je ostao jedini kandidat

Komisija u sastavu Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Nenad Petković generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije, Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije i Željko Trajković predsednik Rvačkog saveza Srbije u narednom periodu obaviće konsultacije sa predstavnicima nacionalnih granskih sportskih saveza kako bi se formulisao predlog izmena i dopuna Statuta koji će biti dat Skupštini na usvajanje.

Javna rasprava koja će trajati 30 dana, kao i kompletna procedura, biće obavljeni po važećim aktima OKS.

- Izvršni odbor OKS usvojio je  kriterijume za individualne i ekipne sportove za programe „Tokio 2020“ i „Razvojni program OKS“ i zaključio da je uz realizaciju programa, u ovom trenutku od velike važnosti da se u predstojećem periodu bude u dnevnoj koordinaciji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom kako bi se prevenirale potencijalne konsekvence i sankcije od strane matične kuće, a sve u interesu sportista - navodi se na sajtu OKS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA