≫ 

ZVEZDA IGRA NAJBOLJU KOŠARKU U EVROPI: Baskonija razbijena u paramparčad! (VIDEO)

Crveno-beli su došli do 6. uzastopne pobede u Evroligi sa neverovatnom lakoćom i posle 19. kola nalazi se na 5. mestu

Kakvu je zver od tima Dejan Radonjić napravio od ove ekipe Crvene zvezde! Ovo je najbolje mogla da oseti Baskonija, koju su crveno-beli urnisali na njihovom terenu sa 87:69 i tako došli do 6. vezane pobede u Evroligi, što im je ukupno 11. pobeda, čime su se dodatno približili plasmanu u TOP 8.

BASKONIJA - CRVENA ZVEZDA 61:81 (15:25, 12:25, 22:20, 20:17)

Zvezda sada ima skor 11:8, koliko ima i Baskonija, koju je sada pretekla na tabeli, jer ima bolji međusobni skor od ekipe iz Vitorije. Isti skor ima i PAO, naredni rival Zvezde.

Nestvarno je sa kakvom lakoćom je Zvezda izvojevala trijumf na jednom od najteže osvojivih terena ove sezone, gde je Baskonija dobila 8 od 9 mečeva pre ovog duela! Meč je faktički rešen posle prvih 20 minuta, kada je Zvezda imala +23 (50:27 na poluvremenu za Zvezdu).

Od starta su nametnuli svoj ritam čvrstom odbranom, a i napad je savršeno funkcionisao. Vodili su od samog početka i konstantno su tokom meča uvećavali prednost! U jednom momentu treće četvrtine je prednost za Zvezdu iznosila neverovatnih +28!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pred kraj treće deonice i početkom četvrte, Baskonija je krenula na sve ili ništa. U jednom momentu su se nakon uvodne krize Zvezde u poslednjoj četvrtini, kada za tri minuta nisu postigli koš, domaćini približili na -12, ali je brzo usledila serija Zvezde posle koje je prednost vraćena na standarnih +20.

Briljirali su Jović i Simonović u tim momentima. Plejmejker Zvezde je pogađao i razigrao saigrače u ključnim momentima, a Simonović je trojkama dokrajčio Baskoniju.

Ipak, treba istaći i neverovatnu požrtvovanost Branka Lazića koji je imao nekoliko ofanzivnih skokova, koji su Zvezdi omogućili da troši vreme i rutinski privede meč kraju!

Simonović je bio najefikasniji sa 23 poena, a pratio ga je fantastični Jović, koji je imao 18 poena i čak 12 asistencija i 4 ukradene lopte, uz indeks 29! Dvocifren je bio još Ognjen Kuzmić, a na 9 poena se zaustavio Nejt Volters, koji je imao sjajnu rolu u prvom poluvremenu, kada se pravila ozbiljna razlika.

U ekipi Baskonije je 16 poena postigao Šejn Larkin, a dvocifren je bio još samo Kim Tili sa 12 poena.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micky

    24. januar 2017 | 21:58

    Napred Zvezdo samo napred

  • Toma

    24. januar 2017 | 22:49

    1 - Fahrudin Omerović 2 - Fahrudin Jusufi 3 - Sead Mašić 4 - Bajram Bajro Župić 5 - Jusuf Hatunić 6 - Kujtim Šalja 7 - Admir Smajić 8 - Mustafa Hasanagić 9 - Refik Kozić 10 - Fadilj Vokri 11 - Dževad Prekazi REZERVE Isa Sadriu, Idriz Hošić, Ismet Ugljanin, Ajezdin Nuhi, Rešad Kunovac, Sead Sarajlić, Ljuan Prekazi, Damir Čakar, Adem Ljajić, Emir Plojović, TRENER Abdulah Gegić DOKTOR Sead Malićević EKONOM Ćamil Hasani PREDSEDNIK dr Franjo Tuđman

  • Звездa €^®®¥¥£©

    24. januar 2017 | 21:17

    Напред момци. Победите и ову, јер највеће задовољство уз ваше победе су и кукњаве гробара како је ово најслабија ЕЛ. Уживање је слушати их како кмече.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA