Olga Danilović i šampionska crta koja je stala u samo jedan osmeh nakon povrede

Izgleda da je Rod Lejver Arena postala svojevrsna “magična kutija” ove godine u Melburnu, ugostivši još jednu šok-pobedu autsajdera protiv apsolutnih favorita.

  • 2

“Božju ruku” Mirjane Lučić-Baroni osetila je danas i Karolina Pliškova, pretvorivši mladoj Čehinji jutarni termin u mrklu noć pobedom u tri seta na Australijan openu. Simpatična italijanska snajka se, po poslednjem odigranom poenu, spustila na kolena i prekrstila, a zatim otrčala do svoje lože da pozdravi svoje najbliže ovde u Melburnu – u maniru pobednika turnira. Da li je ovo “proba” za veliko finale u subotu, oseća li Mirjana da će je “svevišnja moć” i sjajni forhendi održati u žrebu do kraja i njenog potpunog teniskog vaskrsnuća – čitaćete u specijalnoj izjavi koju je dala za Telegraf.

Specijalno za Telegraf iz Melburna – Vuk Brajović

Baner AO, Australijan open 2017

Nažalost, naša sjajna juniorka Olga Danilović doživela je veliki peh krajem prvog seta protiv Indijke Desai, i pri njenom vođstvu od 5:3, nezgodno se oslonila na zadnju ložu i pretrpela povredu zbog koje je morala da preda meč. Lepa vest je da je, iako je napustila teren u velikom bolu i sa suzama, viđena u igračkoj zoni kompleksa Melburn Park posle uspešne intervencije medicinskog osoblja u bolnici van terena.

>>>ANALIZA TELEGRAFA: Pet razloga zbog kojih je Federer ponovo tako moćan!

>>>Olga Danilović u suzama i kolicima završila meč, teška povreda raspršila snove u Melburnu (FOTO)

>>>Hrvatica u pobedničkim suzama: Preživela najgore porodično nasilje, sad igra sa Serenom za finale! (VIDEO)

Uputila nam je veliki osmeh optimizma i komentar da se već bolje oseća. Sigurni smo da će joj se inače lepa šansa iz nastupanja sa pozicije petog nosioca turnira ponoviti već na sledećoj velikoj smotri svetske teniske budućnosti. U međuvremenu, teniska planeta se sprema za prvi “sudar titana” u muškom žrebu, deveti meč Nadal – Raonić u njihovoj dosadašnjoj karijeri.

Rafin skor od 6 pobeda i 2 poraza protiv Crnogorca koji igra pod zastavom zemje “javorovog lista” u ovom trenutku ne predstavlja ništa osim statističke zabeleške. Raonić je taj koji se u Brizbejnu, posle prvog izgubljenog seta, maestralno vratio u meč i dobio drugi u poslednja tri duela protiv eksplozivnog Majorčanina. Statistika takođe otkriva i neke motive iz senke kod obojice igrača – Nadalu bi pobeda u drugom meču četvtfinala grend Slema koje igra od Rolan Garosa 2015. donela pedesetu jubilarnu pobedu ovde u Melburnu i plasman u 24. polufinale Gren Slema, uspeh koji je jedino još postigao na njemu omiljenom otvorenom prvenstvu Francuske. Raonić bi, sa druge strane, proslavio treću pobedu protiv top 10 igrača ove godine u Melburnu (četvrtu ukupno na Gren Slemovima) i potvrdio najbolji rang u karijeri – izvrsno četvrto mesto.

Doduše, u šest mečeva koje je Nadal dobio protiv Raonića, četiri pobede je ostvario upravo na betonskoj podlozi – i čini nam se da je ove godine napokon potpuno “fit” da povrati rezultatsku klackalicu na svoju stranu – bez obzira na to što su pozicije obojice igrača “zamenjene” iz vremena kada je Nadal dominirao u mečevima nad Milošem (Raonić – četvrti, a Nadal – trenutno deveti igrač sveta).

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Osim sjajne pozicije na turneji, Raonić bi mogao i da uđe u istoriju kanadskog tenisa – postavši prvi igrač u obe konkurencije koji je uspeo da se plasira u čak četiri polufinala gren Slema u Melburnu. Ako se još i desi da se Federer kvalifikuje za finale, Raonićeva pobeda bi ga dovela na treće mesto ATP rang liste, što bi bio fenomenalan uspeh za predstavnika nove generacije teniskih šampiona.

Ipak, niko ne očekuje da Nadal “pokloni” mesto u istoriji kanadskog tenisa svom današnjem suparniku tek tako, i propusti priliku da se plasira na sedmo mesto svih vremena po broju učešća u polufinalima grend Slem turnira. Ipak, ono što Rafi “bode oči” je činjenica da su – osim samo jednom, svi njegovi plasmani u polufinala na kraju ostali “jalovi” po pitanju osvajanja trofeja Normana Bruksa. Plasmanom u četvrtfinale Melburna 2017. Rafa je “odbranio čast” igrača koji su ušli u četvrtu deceniju života – a današnja pobeda bi mogla da označi i veliki povratak u sami vrh svetskog tenisa – ako se ne desi da Dimitrov osvoji turnir…

Iako je mučio muku sa gripom, Raonić je povratio sve željene takmičarske atribute i energiju da može da se nada trijumfu nad Nadalom. Sa druge strane, Nadal se nada da će moći da ukroti početni udarac jednog od najboljih servera teniske današnjice, “uvuče” ga u razmene sa osnovne linije, i visokim intenzitetom ofanzivne igre sa visoko spinovanim lopticama na osnovnu liniju –stvori dovoljno šansi za odigravanje “vinera” i sticanje psihološke i rezultatske prednosti. Dve veoma različite škole tenisa, dešnjak i levoruki as – prirediće nam veliki teniski užitak dok se bore da ostvare istorijska dostignuća na terenu Rod Lejver Arene!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ekipa

    25. januar 2017 | 16:33

    Sad ce KKS da joj placa lecenje po zapadu Evrope. KKP je placao kompletan teniski razvoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA