Nadal spasio 6 set lopti, pa slomio Raonića za polufinale Australijan opena!

Španac je ponovo spreman za velike domete

  • 7

Rafael Nadal se plasirao u polufinale Australijan opena, pošto je ubedljivo savladao Miloša Raonića sa 3:0 (6:4, 7:6 (7), 6:4). Španac je ovim pokazao da se vraća u prepoznatljivu formu i da je ponovo konkurent za osvajanje Gren slem turnira.

U prvom setu mu je dovoljan bio jedan brejk u 7. gemu, nakon čega je sačuvao prednost i poveo sa 1:0 u setovima. Drugi je bio posebno dramatičan, a tada je meč i prelomljen. Rešen je u tajbrejku, a Miloš Raonić je propustio veliku šansu da izjednači.

Imao je tri set lopte u 10 gemu pri vođstvu od 5:4 i servisu Nadala. Nije ih iskoristio, ali ne nove šanse dobio u tajbrejku, kada je je ponovo imao tri set lopte. Ipak, Nadal je tada počeo da igra sjajno i spasio je tri set lopte, a iskoristio svoju prvu i tako poveo sa 2:0.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

To je i definitivno slomilo Raonića, jer Nadal retko kome pruža drugu šansu. Čim je došlo do završnice trećeg seta, Nadal je na 5:4 pritisnuo servis Raonića, došao do 40:0 i onda iskoristio prvu meč loptu za polufinale, gde ga čeka Grigor Dimitrov, koji je prethodno bio bolji od Davida Gofana sa 6:3, 6:2, 6:4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I Igi

    25. januar 2017 | 13:19

    E drago mi je zbog ovog kretena Raonica.

  • Marko cg

    25. januar 2017 | 13:14

    Svaka cast nadal stari vuk ..pogrijesio sam mislio sam da ce raonic cak i turnir osvojiti

  • Apokalipsa

    25. januar 2017 | 15:37

    ovaj Raonic je toliko antipatican

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA