Nadal otkrio zašto stavlja flastere na prste kada igra tenis!

  • 1

U danu u kome su Kim Klajsters, Endi Rodik, teniserka u kolicima Monik Kalkman van den Bos, izveštač i istoričar tenisa Stiv Fink i (posthumno) veliki trener i potom teniski naučnik Vik Brejden primljeni u Aleju slavnih, zabeležene su sledeće zanimljive izjave vodećih svetskih tenisera i teniserki.

Specijalno za Telegraf iz Melburna: Vuk Brajović

 

Baner AO, Australijan open 2017

 

>>> Hrvatska junakinja, posle neverovatnog uspeha na AO, govorila za Telegraf: Srce, emocije i poneki trik!

 

Rafael Nadal (upitan o tome zašto mu je toliko puno prstiju pod flasterima kad igra)

 

- Ako me pratite nekoliko godina, videli biste da ih redovno koristim. Otkrio sam da imam problem sa kožom posle menjanja podneblja – u kojima je hladnije ili toplije, a nivo vlažnosti vazduha drugačiji. To dovodi do stanja da mi određene tačke na koži prstiju postaju osetljive, i dobijam žuljeve. To mi se smučilo, i odlučio sam da stalno stavljam flastere na sve prste – bez obzira na to gde se nalazim. Od tada te probleme više nemam…

 

Grigor Dimitrov (upitan da li je dobio ono što je želeo – u liku Rafaela Nadala u polufinalu)

 

- Ako želite da osvojite Gren Slem, za to ne postoji prečica. Ako malo više razmislite – kada ste to vi gledali neko polufinale u kojem je jedan igrač apsolutno dominirao u odnosu na drugog? Ništa ovde neće biti lako za predvideti, dragi moj prijatelju. Ništa. Sve se mora zaraditi, paklenim radom – a ja se osećam spremnim da radim.

 

Serena Vilijams (upitana da se priseti svog poslednjeg meča protiv Mirjane Lučić Baroni)

 

- Zapravo, ne sećam se skoro ničega. Bila je 1998. godina, Centralni teren, pobedila sam. Bila sam toliko srećna zbog toga sada, jer sam bila mlada. I ona je bila veoma mlada tada. Danas igramo potpuno razičte stilove, toliko smo puno toga doživele. Mislim da je ovo zapravo jedna sjajna priča, što igramo posle toliko puno godina opet, zato što smo – preživele!

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

(upitana da prokomentariše rekordni broj nominacija za Oskara za film “La la zemlja”)

 

- Ja sam “kalifornijska cura”, obožavam to mesto. Zar nije sjajno to što su čak tri devojke iz Kalifornije u polufinalu Gren Slema u Melburnu? Mislim da je to totalno super. Nominacije za Oskara su bile veoma zanimljive i uzbudljive. Pored toga, posebno me je obradovala činjenica da je toliko puno afroameričkih glumaca i glumica nominovano za nagrade!

 

Johana Konta (upitana da li je imala problema sa prehladom tokom meča)

 

- Ne, plakala sam, pa mi se zato malo zapušio nos. To je vama čudno? Mislim, i ja plačem – i zar je to toliko neverovatno?

 

Mirjana Lučić-Baroni (upitana čemu se pomolila posle završetka meča)

 

- Zapravo, pomolila sam se iz zahvalnosti Bogu što mi je pomogao da završim meč. Bla sam veoma zabrinuta, nisam očekivala da ću imati dovoljno snage da ga završim. Sve je počelo da me boli negde od sredine meča – i sama činjenica da sam ga završila me je oduševila!

 

(upitana koja glumica bi bila njen izbor da je predstavlja u filmu o njenoj životnoj priči)

 

- To je veoooooma teško pitanje. Šta kažete na to da bude neka osoba koja ima ovako lep i veliki nos kao ja…

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA