≫ 

Zvezda je već sada uradila nešto za šta je Partizanu trebalo 7 sezona: Crveno-beli spremaju napade na nove rekorde!

Da li crveno-beli naredne sezone mogu da prestignu Partizan po broju pobeda u Evroligi?

KK Crvena Zvezda, KK Partizan, Evroliga Foto: Marko Todorović, Profimedia/CNC - sport

Ako pitate navijače - košarkaši Crvene zvezde igraju sezonu iz snova! Bolju i od one prethodne u kojoj su bili učesnici četvrtfinala Evrolige!

Bolju i od najbolje Partizanove sezone u Evroligi s obzirom na to da crveno-beli već sada imaju 11 trijumfa, koliko su crno-beli ostvarivali u dva navrata.

Doduše, vicešampion Srbije nikada nije imao 12, a Zvezda jeste prošle godine kada su igrali TOP 8.

BROJ GOSTUJUĆIH POBEDA

Crvena zvezda (četiri sezone) - 13

Partizan (sedam sezona) - 13

Pobedom u Španiji protiv Baskonije, Crvena zvezda je za nepune četiri sezone stigla do 13. trijumfa na strani. Partizanu je za to trebalo sedam sezona i upravo je to ono zbog čega Delije likuju na društvenim mrežama.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ubeđeni su da će njihov tim do kraja ove sezone ostvariti minimum još jedan trijumf na strani i tako prestiću večitog rivala. Rivala koji je od osamostaljenja Srbije zabeležio ukupno 16 trijumfa u gostima u Evroligi za osam sezona. Za pojedine navijače Zvezde ni to nije nedostižno ove sezone

Uspeh, odnosno broj pobeda i poraza, Partizana za tih osam sezona ozbiljno se dovodi u pitanje. Nemojte pogrešno razumeti - niko Partizanu ne spori sjajne rezultate, ali fenomenalne partije Crvene zvezde tokom ove tri i po sezone ozbiljno prete da zasene one Partizanove.

UKUPAN BROJ POBEDA U EVROLIGI OD OSAMOSTALJENJA SRBIJE

Crvena zvezda (tri i po sezone) - 37

Partizan (osam sezona)- 60

UKUPAN BROJ PORAZA U EVROLIGI OD OSAMOSTALJENJA SRBIJE

Crvena zvezda (tri i po sezone) - 42

Partizan (osam sezona)- 86

Zvezdi fali još pet pobeda do kraja sezone da za četiri sezone u Evroligi ima više pobeda nego Partizan u svoje četiri najbolje sezone.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crveno-beli trenutno imaju skoro 37-42, dok su crno-beli, računajući sezone 2006/07, 2007/08, 2008/09 i 2009/10, na skoru od 41-43. Upravo to su bile najbolje sezone Partizana u Evroligi.

Crno-beli su u poslednjih pet ostvarili 30 pobeda i 54 poraza, a za osam koliko su igrali Evroligu od osamostaljenja Srbije imaju 60 pobeda i 86 poraza.

Oni najverniji navijači Zvezde tvrde da bi i to moglo da bude ''skinuto'' već sledeće sezone. U sportskim krugovima stidljivo se pominje da Zvezda za sledeću sezonu pravi ekipu kako bi napala F4 koji se upravo igra u Boegradu.

S obzirom na to da je sistem takmičenja isti, kao i da je ove sezone ostalo 11. kola, nije isključeno da bi crveno-beli mogli da zabeleže 23 pobede i stignu komšije.

Kod kuće do kraja sezone čekaju PAO, Olimpijakos, Efes, Galatasaraj, Uniks i Bamberg, a već smo pomenuli gde će četa Dejana Radonjića gostovati (Darušafaka, Armani, Real, CSKA, Barselona).

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stockholm

    26. januar 2017 | 13:59

    Jos treba napomenuti da je sad EVROLIGA MNOGO JACA , nema timova kao sto je Prokrom ,London Skajlajnersi ,Limoz i ostala boranija

  • Brankokockica

    26. januar 2017 | 14:28

    Jeste da zvezda ove sezone ima vise utakmica ali nema Boranije kao sto su Prokrom, limoz, london, skajlajners itd itd.... sad je prosto nemoguce uci medju osam najboljih.

  • TEGI DEBELA STRIPTIZETA

    26. januar 2017 | 13:58

    Pa ovaj tekst sve govori nema dalje.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA