≫ 

Nadal i Federer se bore za novu Gren slem titulu: Za koga ćete da navijate u finalu Australijan opena?

Rafael Nadal posle epske borbe slomio Grigora Dimitrova u pet setova posle punih pet sati igre

  • 43

Gledaćemo teniski ''večiti derbi'' u finalu Australijan opena, Rafael Nadal - Rodžer Federer! Scenario kakav su mnogi teniski ljubitelji zamišljali nakon ispadanja Novaka Đokovića i Endija Marija u ranoj fazi turnira.

Nadal je u pet setova savladao Grigora Dimitrova sa 6:3, 7:5, 7:6(5), 7:6, 6:7, 6:4, posle epske borbe, koja je trajala punih pet sati!

Imao je Bugarin šansu u petom setu, kada je pri vođstvu od 4:3 imao dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio! Nadal je tada zaigrao u svom prepoznatljivom stilu. Udarao je lopticu snažno, pogađao uglove i stizao sve moguće lopte i izvukao se iz teške situacije!

U narednom gemu je popustila koncentracija Dimitrovu, koji je verovatno bio pod utiskom propuštene šanse odigrao slabije na svoj servis, pa je Nadal došao do brejk lopte i iskoristio je odmah!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, ponovo je viđen dramatičan gem na servis Nadala za meč i veliko finale! Stigao je Španac do meč lopte posle asa na 30:30, ali je Dimitrov odigrao neverovatan poen i spasio prvu meč loptu. Usledio je novi dobar servis i nova meč lopta i ponovo je Dimitrov uspeo da se izvuče. Ipak, treću meč loptu je Nadal iskoristio i emotivno proslavio, tako što je legao na podlogu.

Zakazao je novi derbi sa Federerom, sa kojim punih 6 godina nije igrao u finalu Gren slem turnira! Trenutni skor u međusobnim duelima je 23:11 za Nadala. Španac je takođe dominantan i u Gren slem duelima, gde vodi sa 9:2.

Prvi set je bio najmanje interesantan u duelu Nadala i Dimitrova. Španac ga je dobio za 35 minuta, a za to mu je bilo dovoljno da jednom napravi brejk. Dimitrov je u drugom uzvratio ranim brejkom, ali je Nadal uspeo da se vrati i da smanji prednost na 4:3 ali je ponovo usledila razmena brejkova, da bi Dimitrov na kraju dobio sa 7:5.

Treći i četvrti su rešeni u tajbrejku. Treći je dobio Nadal, a tokom seta su razmenjena dva brejka. U narednom nije bilo brejkova i odlučila je bolja igra Bugarina u tajbrejku. Nadal je ključni brejk napravio u završnici petog seta kada je na 4:4 napravio brejk, a zatim posle tri meč lopte uspeo da obezbedi finale.

Šta očekujete u finalu?

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA