FIFA ne priznaje Zvezdinu titulu prvaka sveta!

Odluka koja će sasvim sigurno izazvati buru širom sveta

  • 43

Iako je to donekle poznato i odranije, FIFA je sada izdala saopštenje u kom se navodi da su svetski klupski šampioni samo oni timovi koji su osvajali FIFA Svetsko prvenstvo osnovano 2000. godine.

To znači da se trofej Crvene zvezde iz Tokija (pobeda nad Kolom Kolom 3:0) ne priznaje, mada je Interkontinetalni kup bio borba za svetskog prvaka.

Interkontinentalni kup se održavao od 1960. godine, u njemu su se takmičili pobednici Kopa Libertadores i Kupa evropskih šampiona, pre nego što je zamenjeno Svetskim klupskim prvenstvom 2000. godine

- FIFA je prepoznala i cenila sve inicijative osnivanja svetskih klupskih prvenstava tokom istorije. Takva je situacija i sa turnirima na kojima su učestvovali evropski i južnoamerički klubovi, poput Kupa Rija 1951. i 1952. godine i Interkontinentalnog kupa. Ipak, FIFA je 2000. godine počela da organizuje Svetsko klupsko prvenstvo na kojima učestvuju predstavnici svih šest konfederacija. Pobednici tih takmičenja su timovi koje FIFA zvanično smatra svetskih klupskim prvacima - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јааа

    28. januar 2017 | 13:37

    Ma mogu samo da pljunu pod prozor Marakane

  • ☆☆☆

    28. januar 2017 | 18:01

    To takmičenje je postojalo do 2004. godine i to je do tada bilo klupsko prvenstvo sveta,tj smatrali su osvajača tog takmičenja kao najjači klub na svetu što i jeste bio.Organaizovali su UEFA i Copa Libretadores.Od 2004 kada je ukinuto preuzela ga je FIFA tj osnovala novo i sama sad smatra šampiona sveta od tada.I to je tako nebitno i nko ne može Zvezdinu titulu da ukine.Tada je tako bilo..

  • Toma

    28. januar 2017 | 17:16

    Administracija se menja istorija nikad, (mozda za 1000 godina ako neko izume vremensku masinu). A istorija kaze. Finale za prvaka sveta Crvena Zvezda - Kolo Kolo 3:0. CRVENA ZVEZDA PRVAK SVETA. Doduse Zvezda je morala da prodje kvalifikacije do tog finala, morala je da osvoji prvo Evropu pa tek onda da udje u to neko kako kazete vi grobarcici "smesno" finale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA