≫ 

FEDERER DOBIO EPSKO FINALE GIGANATA! Švajcarac srušio Nadala za 18. gren slem titulu!

Kakav spektakl u pet setova u Melburnu!

Foto: Guliver/Scott Barbour - Pool/Getty Images Foto: Guliver/Scott Barbour - Pool/Getty Images

Novi šampion Australijan opena je Rodžer Federer!

U epskom "veteranskom" finalu u Melburnu, Švajcarac je savladao Rafaela Nadala posle pet setova 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3.

>>> FEDERER U ČUDU: Atomski tenis Rafaela Nadala u jednom potezu! (VIDEO)

Federer je uspeo da savalada Španca u četvrtom duelu u Melburnu. Poslednji put su igrali finale 2009. godine.

Na ovaj način, 17. nosilac je osvojio ukupno 18. gren slem titulu u karijeri, od toga petu u Australiji.

Printskrin: ausopen.com Printskrin: ausopen.com

Sada Nadal vodi u međusobnim duelima 23:12 protiv Federera u međusobnim duelima.

Švajcarac je na mnogo bolji način otvorio meč, ali kako je odmicao, tako je sve više grešaka pravio i propuštao brejk prilike koje su mu se ukazivale. Međutim, pravu dramu je priredio kada je napravio brejk za 3:3 u petom setu. Federer je potom osvojio svoj gem bez izgubljenog poena, i viđena je fantastična borba u završnici!

U narednom gemu je imao pet šansi za oduzimanje servisa, i poslednju je iskoristio za 5:3. Nadal se nije predavao, po navici, i uspeo je da dođe do dve brejk lopte. Spasao je prvu asom, a drugu forhend vinerom. Na kraju je posle čelendža potvrđeno da je iskoristio drugu meč loptu i njegovo slavlje je moglo da počne.

>>> Urlik šampiona kakav dugo nije viđen: Ne sećamo se da se Federer radovao nekoj tituli kao ovoj u Melburnu (VIDEO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Objektivan

    29. januar 2017 | 13:59

    Novak je imao istoriju u svojoj ruci.Nadam se da je gledao kako se bori u 35 godini.Opet tvrdim da Novak jedini ima način i znanje za rekorde. Vrati se na početak i seti se!!!! Sa 72 kg koliko ima Novak nece obarati rekorde. Zašto uzimati suplemente umesto MESA ako si najbolji. Čestitke kralju tenisa i nada da NOVAK shvati da VEGAN nema snage za ovaj nivo tenisa. Vrati se ili ostavi tenis. Snaga je u ishrani, a ne u suplementima za meso. Ako neces meso onda nemoj suplemente za isto. Vrati decu na pravi put. Put je onaj do OKTOBRA 2015 Kao covek iz tenisa znam sta je ishrana za profi igrača. Prepustili smo primat izrabljenim igracima samo zbog nacina zivota. Treba uzeti u obzir izrabljeni su povredjeni igraci, sa velikim pauzama,a Novak je sebe zasitio i unazadio ishranom. IDOLI su oni koji zive zdravim zivotom i rade vise od nas.

  • Vazduhoplovni avijaticar

    29. januar 2017 | 13:21

    Federer je dokazao da je najveci! Ima i on porodicu kao i neki,cetvoro dece,ali se nije zasitio tenisa i ako ga igra igra ga,i zelja i energija i emocija.

  • Profesionalac.

    29. januar 2017 | 15:55

    Gospodin covek.Najveci ikada hteli to da priznamo ili ne,smiren,stalozen,najlepsi tenis igra,hiruski precizan.Ali kod njega nema vudu magije i sekte.ZENA MU JE NAJVECI OSLONAC,koja mu ne brani sta ce da jede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA