≫ 

Predsednik rumunske ekipe za Telegraf: Poznato mi je rivalstvo sa Partizanom, ali nadam se Zvezdinoj tituli (VIDEO)

Na tribinama je bio usamljen, a izdvajao se po tome što je bio elegantno obučen, sve vreme je nešto zapisivao ili telefonirao, tako da je delovalo da je u pitanju skaut neke inostrane ekipe

  • 0

Crvena zvezda je na drugoj pripremnoj utakmici na Kipru savladala rumunskog drugoligaša, ekipu Olimpije Satu Mare sa 1:0, a jedini pogodak postigao je novajlija Ričmond Boaći.

>>> Munjevita kontra i gol Boaćija na debiju za Zvezdu! (VIDEO)

>>> Umalo tuča na Zvezdinom meču: Le Talek krenuo na Rumuna, i Grof utrčao na teren (VIDEO)

Čitav meč sa tribina posmatrao je i predsednik rumunske ekipe Atila Karda, koji se izdvajao na polupraznim tribinama, pošto je bio elegantno odeven i meč je posmatrao usamljen.

Sve vreme je nešto upisivao u notes ili telefonirao, tako da je prva pomisao bila da Zvezdin meč možda posmatra neki od skauta inostranih ekipe. Međutim, bio je to prvi čovek rumunskog drugoligaša, koji je pristao da razgovara za Telegraf po završetku meča.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je istakao da je svestan veličine Crvene zvezde i u evropskim okvirima, te da je uz Steauu iz Bukurešta jedini tim koji je osvojio evropsku titulu.

- Bila je veoma dobra utakmica, protiv veoma dobrog tima. Čestitam Zvezdi i nadam se da će osvojiti prvenstvo Srbije i da će sledeće sezone igrati u Ligi šampiona - rekao je Atila Karda i istakao da mu je čast što je njegov tim mogao da odmeri snage sa Zvezdom.

- Ovo je za nas tek početak priprema, ali nismo hteli da izgubimo priliku da igramo protiv velikog tima kao što je Zvezda.

Poznato vam je koliko je Zvezda veliki tim i u evropskim okvirima?

- Da, Zvezda je veliki klub kao što je u Rumuniji Steaua iz Bukurešta. Pričali smo o tome sa trenerom Zvezde. Mislim da su uslovi i novac bolji nego u Steaui.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Upoznat je i sa atmosferom koja vlada na utakmicama Zvezde i kaže da je ceo svet upoznat sa njihovim fanatizomom.

- Navijači su neverovatni. Ako nastavimo sa poređenjem sa Steauom, nastaće problem ovde, jer su oni morali da promene ime. Ceo svet zna za srpske navijače i koliko su sjajni i fanatični.

Poznato mu je i rivalstvo sa Partizanom. Ipak, ne krije da u Srbiji više voli crveno-bele.

Znam, upoznat sam i znam da je šest poena razlike između Zvezde i Partizana na tabeli i nadam se da je to dovoljno da Zvezda osvoji šampionat.

Da, volim ovaj tim i bio sam srećan kada se stvorila šansa da igramo sa njima. Mi pokušavamo da uđemo u prvu ligu i ovo je jedna od naših šansi, jer ubuduće možda nećemo imati priliku da igramo protiv njih ponovo - zaključio je Atila Karda.

Baner za pripreme

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA