Vujošević otkrio tajnu Zvezdinog uspeha u Evroligi, ali i poručio: Sve više im sude sudije iz ABA lige!

Nekadašnji trener Partizana više nego inače analizirao crveno-bele

  • 92

Partizan, ali i Crvena zvezda, su neizostavna tema kada god Duško Vujošević daje intervju srpskim medijima.

 

Tako je bilo i ovaj put gde je trener Limoža govorio za Večernje novosti najpre o situaciji u Francuskoj, ali nije zaboravio večite.

 

Posebno je analizirao crveno-bele.

 

- Vidi se da je tim dobro selektiran, da postoji kontinuitet, da se igrači ne prodaju zbog materijalnih razloga. Nema iznuđene prodaje igrača. Radi se sistematski, postoje dugotrajna selekcija i način rada. Kad govorim o ekipi, bez obzira na zamerke, koje su velike, zbog načina na koji je sve to uspostavljeno, vidi se da ih vodi dobar trener, koji dobro radi, i da ti momci dobro igraju lopte - rekao je Vujošević za Novosti i pokušao da odgonetne tajnu:

 

- Jedna od tajni ovako dobrih rezultata u Evroligi, koje niko nije očekivao, jeste izvanredna odbrana koja se zasniva na postojanju dva-tri "specijalca" koja čuvaju protivničke igrače "jedan na jedan" i čine nepotrebnim velike rotacije, što su svi u funkciji tima, i to se vidi naročito u napadu, gde se dosta koristi unutrašnja igra, i što imaju sreću da učestvuju u lakšem takmičenju, jer je Jadranska liga, ipak, slabija nego što je bila ranijih godina i lakša od španskog prvenstva, turske ili VTB lige.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Pomenuo je Vujošević i sudije.

 

- Takođe, vidi se veliki uticaj kluba u Evroligi. Ove i prošle godine sudije iz Jadranske lige su najmanje petnaest puta sudile Zvezdi u Evroligi, što se Partizanu nikada nije dešavalo, i što pokazuje snagu kluba kada je u pitanju logistika. Sve to zajedno dovelo je do toga da igraju stvarno dobro i da su sebi obezbedili veliku šansu.

 

Narano, bez Partizana nije mogao proteći ni ovaj razgovor.

 

- Napokon ima dobar rezultat. Međutim, u Jadranskoj ligi, ovakva kakva je, jedini rezultat koji vredi je prvo mesto. Partizan je napravio tim od dosta starih i povređenih igrača, koji nema drugi smisao nego pravljenje rezultata. Protiv ovakve Zvezde nemaju šansu da naprave taj rezultat u Jadranskoj ligi. Takvu koncepciju ne razumem i ne podržavam. Tu strategiju podržavaju mediji koji su pod kontrolom Crvene zvezde, zato što Zvezdi odgovara takva druga, efemerna pozicija Partizana - jasan je Vujošević.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    3. februar 2017 | 14:02

    Kakvih samo problema ima ovaj covek? Ljudi nemojte da mu se rugate i smejete, njega treba zaliti. Mukica jedna!? Napred ZVEZDO, zgazi ih sve!

  • Bgd

    3. februar 2017 | 08:51

    Nisam znao da smo toliko moćni! Pa mi držimo pod kontrolom ABA ligu, EL, medije i KK Partizan!

  • Dusan

    3. februar 2017 | 09:37

    A dobro , sta da se radi, slaba ABA liga, losa Euroliga, NBA na dnu, francusko prvenstvo cveta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA