Otkriveno koliko Srbija daje košarkaškim i fudbalskim klubovima Partizan i Crvena zvezda!

Večiti fudbalski rivali dobijaju istu sumu novca od državnih firmi na godišnjem nivou

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Posle saopštenja Crvene zvezde u kom se ističe da košarkaški klub Partizan u svom sponzorskom pulu ima tri državna preduzeća, pojavila se informacija koliko zapravo večitim rivalima pomažu poreski obveznici Srbije.

Prema pisanju "Informera", fudbalski i košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan na godišnjem nivou od državnih firmi ukupno dobijaju oko 3,8 miliona evra.

>>> Ozbiljna donacija stigla Partizanu dan posle pobede u derbiju

Od toga, najviše novca dobija KK Partizan - 1,4 miliona, dok FK Partizan i KK i FK Crvena zvezda dobijaju po 800.000 evra.

- Problemi su veliki i trudimo se da što je pre moguće rešimo sva dugovanja. Ojačali smo sponzorski pul zahvaljujući pomoći državnog vrha i samog premijera Aleksandra Vučića. Obnovili smo saradnju sa kompanijom NIS i "Telekomom", a istovremeno radimo i na animiranju privatnih kompanija - nedavno je rekao predsednik KK Partizan Nikola Peković.

Foto: Tanjug/Milutin Marković Foto: Tanjug/Milutin Marković

"Telekom" godišnje crno-belima uplaćuje 500.000 evra godišnje, NIS 800.000 i Aerodrom "Nikola Tesla" 100.000. Preostala tri kluba sponzoriše "Telekom", kojima isplaćuje istu sumu od 800.000 evra godišnje.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović ističe da mu ta situacija ne smeta.

- Zvezda od državnih sponzora ima samo MTS, dok Partizan ima i NIS i "Telekom", a odskora i Aerodrom "Nikola Tesla". To jeste velika razlika, ali ne pričam to da bih se žalio. Samo iznosim kao konstataciju i podsetnik kada se prave politički sletovi i mitinzi na tribinama protiv pojedinih ljudi iz vrha države - rekao je Čović, a generalni direktor na stadionu "Rajko Mitić" Zvezdan Terzić tvrdi da klub nije na trošku države.

- Sva ta priča da smo na teretu države ne stoji. Imamo razumevanje države i premijera Aleksandra Vučića i na tome smo mu zahvalni. Premijer ima razumevanja za sport uopšte, ali i za Zvezdu i za Partizan. Koliko pomaže nama, toliko i njima. Mi smo se za poslednje dve i po godine osposobili da sami zarađujemo za život bez države - zaključio je Terzić.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slave

    8. februar 2017 | 08:34

    cek a sta je sa gaspromom koji je usao preko nis-a?tj da bi gasprom preuzeo nis morao je da finansira zvezdu?to im je licno tadic obezebdio!4milona godisnje.

  • Jaaaa

    8. februar 2017 | 08:30

    A zasto nema info koliko idu pare FMP mutantu

  • kv

    8. februar 2017 | 10:44

    Kakav SPIN!!! Ovde je vazno ko politickim putem prisiljava privatne kompanije na sponzorstva!!! Svi ti sponzori su u ZVEZDI!!! Gasprom, Mercator, Sport Vision...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA