Ameri otkrili Jokićevu tajnu uspeha preko brata: Od provoda sa Miličićem do ostvarenja NBA snova!

Nestvarna priča o putu do zvezda u NBA

  • 5

Američki "Sports Illustrated" posvetio je veliku pažnju Nikoli Jokiću u velikoj priči koja je napravljena kroz prizmu Darka Miličića. Veza između dvojice košarkaša nije mala, Nikolin brat Nemanja je živeo kod Darka u Detroitu i pokušao je da napravi respektabilnu karijeru, ali je ipak više užuvao u životu poput NBA zvezde.

- Leto je 2004, Darko Miličić u vilu u predgrađu Denvera poziva starog prijatelja iz Srbije. Godinu dana ranije Pistonsi su ga draftovali kao drugog na draftu ispred Karmela Antonija, Krisa Boša i Dvejna Vejda, ali je njegova debitantska sezona bila razočaravajuća. Detroit jeste osvojio šampionsku titulu, ali 213 centimetara visoki fenomen nije uspeo da se izbori za mesto u startnoj petorci pošto je u proseku ubacivao 1,4 poena za 4,7 minuta na parketu. Miličić se nije bryo uklopio u novo društvo, pa je ostao u kontaktu sa starim prijateljima, uključujući tu i krilo od 198 centimetara Nemanju Jokića. Zajedno su igrali po Srbiji od 16. godine, Jokić je bio zainteresovan da se preseli u SAD i igra NBA košarku - početak je priče američkog portala o primeru na kom je Nikola učio.

Nemanja je dobio stipendiju Detroit Mersija, živeo je kod Miličića i bilo mu je dostupno sve što je Darkovo, što ga je sputalo da razmišlja o igri.

>>>Duško Tošić otkrio kako mu je Van Persi vređao suprugu, Jelena uzvratila brutalnom majicom! (FOTO)

>>>Jokić se iživljavao na najvećoj NBA zveri: Pogađao trojke preko Supermena, pa ga slao po burek! (VIDEO)

>>>Bane otkrio zašto je odbio Kineze, pa uporedio trenere: Ove reči će naljutiti Murinja!

- Živeo sam život NBA igrača, pravio najbolje žurke u Darkovoj kući. Grešio sam, kad sam bio mlad, košarka nije bila prioritet. Izlaženje, provod, devojke, alkohol... To su bili prioriteti. Prbolem je što sam sam donosio odluke poput one da neću na treninge. Zapravo mi je nedostajala podrška porodice - iskren je bio Nemanja, a tek onda počinje priča o Nikoli.

Nemanja se vratio posle sedam godina u Sombor, a tada 10-godišnji Nikola je počeo da uči od njega. Voleo je košarku, fudbal, vaterpolo, odbojku, konje, imao je problem i sa kilažom, a za Mega Leks je potpisao kada je imao 136 kilograma. Želeo je samo da se igra, i to je radio nestvarno.

- Prvi put kad sam ga video kako igra, delio je lopte iza leđa kako niko drugi ne bi. Sve su mu dozvolili, nisu mu govorili da stane, znali su da poseduje jedinstveno umeće sa loptom.

Nikola je morao da smrša, sa njim se u Beograd preselio i brat Strahinja kako bi pazio na sve, mnogi su se plašili da neće razviti radne navike, ali od njega nije odustajao generalni menadžer Denvera Tim Koneli. Nije pogrešio, braća su sada u Denveru sa Nikolom i njegovom devojkom, paze da se greška najstarijeg ne ponovi.

- Pametan je i ne bi skrenuo sa pravca čak ni da je sam. Ali sada su ovi trenuci važni za njega, želim da ima podršku kakvu ja nisam. Govorim mu da živi moj san i da ga ne uzima zdravo za gotovo. Da ne pravi moje greške - priznaje Nemanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogiii

    9. februar 2017 | 12:56

    Cuvajte ga, on ce, Boze zdravlja, biti uz Novickog najbolji non USA igrac svih vremena...

  • dule

    9. februar 2017 | 12:47

    Darko Milicic najveci promasaj NBA od kada postoji ta liga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA