Šta se desilo sa šutom Luke Mitrovića? Svi su primetili novu tehniku zbog koje teže postiže poene (VIDEO)

Zvezdin krilni centar promenio način izbačaja lopte

  • 18

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od CSKA što je crveno-belima bio drugi vezani poraz u Evroligi, a treći ukupno računajući i onaj doživljen u derbiju ABA lige protiv Partizana.

Uprkos mini seriji neuspeha, razloga za veliku brigu na Malom Kalemegdanu - nema. Top 8 je i dalje vrlo dostižan, prvo mesto u ABA ligi je gotovo "zacementirano", a prilika za popravni u Evroligi biće na pretek, već u narednom kolu protiv Galatasaraja, pa opet kod kuće protiv Bamberga...

>>> Zvezda ispraćena stotkom iz Moskve! Crveno-beli bez mnogo šansi protiv šampiona Evrope! (VIDEO)

Trener Dejan Radonjić je u porazu od CSKA mogao da vidi i neke dobre strane u igri, i timski i pojedinačno, ali ono što najviše može da ga hrabri pred nastavak sezone je povratak u prepoznatljivu formu kapitena Luke Mitrovića.

Zvezdin krilni centar beleži vrlo zapažene partije u poslednje vreme: protiv Panatinaikosa je ubacio 11 poena, Partizanu je dao 14 uz 11 skokova, a najbolji meč ove sezone odigrao je upravo u Moskvi gde je, pored 16 poena, podelio čak 9 asistencija ostvarivši indeks 26!

Leđna tehnika, sigurnost pri realizaciji, dobar pregled igre i osećaj za asistencije ponovo su na najvišem nivou kod Luke - ali šta je sa šutom?!

Lukin šut više nije isti. Primetili ste to, sigurno?

Sama mehanika izbačaja lopte je drugačija u odnosu na prethodne sezone u kojima je Mitrović bio veća pretnja za svaku odbranu i van linije za tri poena nego što je to u tekućoj takmičarskoj kampanji.

Očigledno je da mu nedostaje i doza samopouzdanja kod šuteva van linije 6,75 metara i sa poludistance kojih je sve manje na njegovom repertoaru.

Novi način Lukinog šuta zasad ne daje željene rezultate, čudan je, atipičan, sa neobičnom zadrškom, i kao takav navijačima ne uliva veliko poverenje kada se digne da pogodi.

Mitrovićevi procenti za tri poena poražavajući su u poslednje vreme: protiv CSKA je ubacio jednu trojku iz tri pokušaja, a u mečevima sa Efesom, Panatatinaikosom, Baskonijom, Makabijem, Fenerom i Žalgirsom tek tri puta se digao van luka za tri poena, ali nijednom nije pogodio.

U reketu, ipak, Luka je potpuno drugačiji igrač, a takav je i najpotrebniji Zvezdi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Texasm86

    10. februar 2017 | 11:50

    Bez pptrebe ga pljuju toliko, decko je dugo bio povredjen i vraca se u formu, a sta je sa guduricem???? Decko duplo golo cele sezone.... talenat... uci ce u formu kazu, pa kad dogodine...

  • Pravoslavac

    10. februar 2017 | 17:11

    Sutira i zasmejava publiku u hali

  • Binge

    10. februar 2017 | 11:33

    Mehniku suta je promenio zbog toga sto su ga ljudi iz Sakramenta (za koje je draftovan) savetovali da menja...Sto se tice njegove igre,napad odlican,ali zato odbrana za svaku osudu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA