≫ 

Savršen savet Miličića Jokiću: Pametan si dečko, nemoj da se zaje**š kao ja!

Bivši košarkaš smatra da igrač Denver Nagetsa može da postane najbolji srpski igrač u istoriji NBA lige

  • 12

Cela Srbija i NBA svet sa oduševljenjem gleda sa kakvom lakoćom i ležernošću igra Nikola Jokić u najjačoj ligi na svetu.

To važi i za nekadašnjeg drugog pika na draftu 2003. godine, Darka Miličića, koji je i pored neuspeha u NBA osvajač titule sa Detroitom. On je uveren da Jokić može da postane najbolji srpski NBA igrač ikad.

Miličić se inače druži sa Jokićevom starijom braćom, Nemanjom i Strahinjom.

>>> Jokićeva braća hit u NBA: Njihov gest oduševiće celu Srbiju! (VIDEO)

- Džonija gledam na televiziji i u novinama kada napravi nešto veliko. Dugo nisam video igrača koji je toliko dobar u svim segmentima igre. Nisam ga dugo video uživo, ali kada ga gledam na televiziji. Asistencije, pregled igre, šut... Sjajno je šta radi. Znajući njegova dva burazera, koji su veoma snažni fizički, uveren sam da Nikola ima tu snagu - rekao je Miličić za "Informer".

Miličića samo brine sistem u NBA ligi, sa mnogo utakmica u sezoni.

- Nikome ne želim da mu se desi ono što se meni desilo. Nikoli se sve potrefilo, odlična ekipa, dobar trener, koji mnogo očekuje od njega. Trenutno ne vidim Nikoline granice, može da bude najbolji srpski košarkaš koji je ikad igrao u NBA. Možda, ali kažem možda, malo me brine taj ritam utakmica, pošto je NBA zahtevna, nije zajebancija i moraš da budeš robot. Tu ima 82 utakmice, plus plej-of, može da bude i više od 100 utakmica u sezoni.

Savet Miličića Nikoli je jasan:

- Pričam i sinu da ga ponašanje kao moje neće nigde odvesti. Celog života sam ispravljao krive Drine. S obzirom na to da sam bio drugi pik na draftu u karijeri nisam postigao ništa. Bilo je situacija i okruženje gde nisam hteo da igram, ali i onih gde sam hteo i odigrao sam dobro. Nikola je pametan dečko, verujem da neće zajebati i da će tek igrati fenomenalno - zaključio je Darko Miličić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA