FIGO PROGOVORIO 17 GODINA KASNIJE: Evo zašto sam iz Barselone prešao u Real Madrid! (VIDEO)

Legendarni fudbaler govorio o jednom od najkontroverznijih transfera u istoriji fudbala

  • 1
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nekada najbolji fudbaler sveta Luis Figo izjavio je da osećao veliki pritisak kada je svojevremeno napustio Barselonu zbog poziva najvećeg rivala Real Madrida i da je to učinio jer ga u Kataloniji nisu dovoljno cenili.

Figo je napravio jedan od najkontroverznijih transfera u istoriji fudbala kada je 2000. godine odlučio da iz Barselone pređe u madridski Real za tada rekordnih 44 miliona evra.

- Odlazak iz Barselone mnogo me je izmorio, bio sam pod velikim pritiskom. Pomislio sam da možda ne bih mogao to da uradim, ali prelazak u Real nije bio samo zbog sportskih i finansijskih razloga, već i zbog nekih ljudi - rekao je Figo za sajt španske Primere.

Portugalac, osvajač Zlatne lopte iste godine, priznao je da je mnogo razmišljao da li da napravi takav potez.

- Postoje trenuci kada ste u nedoumici, ali morate da napravite korak i nema nazad. U profesionalizmu, ukoliko ne osetite da ste u potpunosti priznati, morate da razmislite o promeni - poručio je Figo.

Koliko je njegov transfer u Real izazvao pompu najbolje odslikava trenutak kada su ga navijači Barselone, na meču protiv Reala na Nou Kampu, gađali svinjskom glavom u trenutku kada je Figo izvodio korner.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Makedonac

    12. februar 2017 | 09:41

    Otisao si zbog pare i svi znaju da si jedan od najvecih skrtljivca od poznatih fudbalera !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA