≫ 

Novak na kontrolama proveo "pola sezone": Crno na belo - koliko je doping testova uradio Đoković, a koliko Nadal i Federer!

ITF izašao sa podacima koliko su teniseri teniserke bili podvrgnuti testovima

  • 6
Foto: Tanjug/AP, Twitter/José MorgadoVerified account Foto: Tanjug/AP, Twitter/José MorgadoVerified account

Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je godišnji izveštaj o doping kontrolama tenisera i teniserki.

U slučaju tenisera, interesantno je da je dosta igrača sa naših prostora najviše puta bilo podvrgnuto doping testu.

U samom vrhu je hrvatski teniser Marin Čilić, koji je svojevremeno i bio suspendovan 2013. godine zbog supstance niketamid, za koju je tvrdio da se nalazila u tabletama glukoze. Suspenzija je sa prvobitnih devet smanjena na četiri meseca posle žalbe Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

>>> Čilić: Hvala Đokoviću što se zauzeo za mene

Odmah posle je najviše testova odradio Novak Đoković. On je, isto kao i Čilić, u društvu igrača "7+". U toku 2016. godine, Novak je uradio više od sedam kontrola na turnirima, i više od sedam kontrola van turnira - znači minimum 14 sve ukupno.

Printskrin: itftennis.com Printskrin: itftennis.com

U "7+" su još dvojica hrvatskih tenisera Ivan Dodig i Ivo Karlović, a više od 14 kontrola u toku godine odradio je i naš drugi najbolji teniser Viktor Troicki. Podsetimo, i on je na kratko bio suspendovan 2013. godine, posle čudnih okolnosti sa uzorkom krvi na turniru u Monte Karlu.

Kada su u pitanju drugi teniseri, i najbolji teniser sveta Endi Mari je u kategoriji "7+", kao i Sten Vavrinka, Kei Nišikori, Dominik Tim...

Kada su u pitanju slučajevi Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji su većinu sezone proveli van terena zbog povreda: Švajcarac je tokom turnira imao između 4-6 kontrola, a van više od sedam, dok je Španac testiran 1-3 puta na turnirima, i više od sedam van turnira.

Klikom >>> OVDE videćete kompletan izveštaj ITF.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA