VIMBLDON: Nole, Janko i Viktor u 2. kolu

Novak Đoković otvara turnir protiv Huana Karlosa Ferera, na terenima "Ol Ingland klaba" danas i Tipsarević, Troicki, Jankovićeva, Jovanovski i Dolonc

  • 1

Najstariji teniski turnir na svetu - Vimbldon - počeo je danas, a titulu na trećem grend slemu u sezoni brani najbolji igrač sveta Novak Đoković.

Srbija će na startu turnira imati osam predstavnika, po četiri u muškoj i ženskoj konkurenciji. S prve pozicije takmičenje je počeo Đoković, Janko Tipsarević je za osmi nosioc, dok je u glavnom žrebu i Viktor Troicki.

U konkurenciji teniserki, za 14. nosioca postavljena je Ana Ivanović, 18. nosilac je Jelena Janković, a u žrebu su još Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc koja od ove godine ima srpsko državljanstvo. U dublu će Jankovićeva igrati sa Viržini Razano iz Francuske, a Dolonc sa Olgom Savčuk iz Ukrajine.

Šesti nosioci u dublu biće Nenad Zimonjić i Austrijanac Aleksander Peja.

Kako tradicija nalaže, 126. izdanje najpopularnijeg i najvažnijeg turnira na svetu otvorio je branilac titule. Đoković prvi meč na centralnom terenu igra protiv Španca Huana Karlosa Ferera.

U isto vreme, na terenu broj 1 Janko Tipsarević je igrao sa Argentincem Davidom Nalbandijanom. Posle tog meča, na teren će izaći Švajcarac Rodžer Federer i Španac Albert Ramos, a zatim sledi možda i najatraktivniji duel prvog dana između Jelene Janković i Belgijanke Kim Klajsters. Viktor Troicki bi takođe oko 14 sati trebalo da igra meč protiv Španca Marsela Granoljersa. Njihov duel postavljen je kao drugi na terenu broj 14, gde program počinje u 12.30 sati.

Na terenu je i Vesna Dolonc, koja igra drugi meč na terenu broj 4 protiv Cvetane Pironkove iz Bugarske, zatim Bojana Jovanovski, koja protiv Grkinje Eleni Danilidu takođe igra drugi meč, ali na terenu broj 5.

Ukupan nagradni fond ovogodišnjeg Vimbldona iznosi više od 16 miliona funti, a titule brane Novak Ðoković i Petra Kvitova iz Češke.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzimboz

    25. jun 2012 | 14:44

    Djokovic na slici proverava da li mu odgovara trava xD

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA