Mažić konačno progovorio o tome kakva su mu osećanja dok sudi Večiti derbi!

Najbolji srpski arbitar istiće da voli da sudi mečeve Zvezde i Partizana i da pred meč uvek ima pozitivnu tremu

  • 12

Bliži se 153. večiti derbi, a još nije poznato ko će biti arbitar duela Zvezde i Partizana. Najveće šanse daju se najboljem srpskom sudiji Miloradu Mažiću, jednom od najcenjenijih sudija i u Evropi, koji je uz svoje pomoćnike često zadužen za neke od najvećih derbija u evropskim takmičenjima.

Mažić je bio gost seminara za arbitre Premijer lige Bosne i Hercegovine i tamo je jedna od tema bilo i suđenje na večitom derbiju. Tako je Mažić izneo utiske kako se oseća dok deli pravdu na najvećoj utakmici u Srbiji.

- Živim u zemlji u kojoj se priča o utakmicama Zvezde i Partizana ne može izbeći. Kao što se u BiH utakmica između Željezničara i Sarajeva doživljava s posebnom strašću, tako je i u Srbiji sa večitim derbijem. Naravno da postoji pozitivna trema pred svaki duel dva beogradska kluba, ali i pred sve utakmice, bile one čak i omladinskog ranga.

- Ako nema takve strasti onda nešto nije u redu. Derbi je zahtevna utakmica u svakom smislu, kako sportskom tako i psihološkom. To je utakmica koja javnost deli na dva dela i nosi mnogo odgovornosti. Iskustvo u prethodnim derbijima pomoglo nam je da budemo bolje sudije, volim da sudim takve susrete - rekao je najbolji srpski arbitar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    22. februar 2017 | 13:25

    Živo me interesuje za koga navija u privatnom životu

  • Zavisnik

    22. februar 2017 | 13:21

    Sad u derbiju sudi 3 korne I penal za zvezdu. Cisto da te podsetim.

  • GP

    22. februar 2017 | 13:56

    Koliko ce biti sada penala za zvezdanu da mi je znati? U stavri, videcemo uskoro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA