≫ 

SRPSKI FUDBALER PORUČIO RUSIMA: Ako bude rata, on će se voditi samo na Kosovu koje mora da pripadne Srbiji!

Takođe, dodao je da će po okončanju karijere ući u politiku i zastupati stavove o prijateljstvu Srbije i Rusije

  • 10

Srpski reprezentativac i član Lokomotive Nemanja Pejčinović dao je zanimljiv intervju za ruski ''Sport Ekspres'' u kom se, pored fudbala, dotakao i životnih tema.

Jedno od pitanja novinara bilo je i kakva je politička situacija u Srbiji, s obzirom na to da je Pejčinović istakao da bi posle završetka karijere i sam voleo da bude političar.

- Ljudi se povremeno plaše da ne izbije neki novi rat. Ali, ja sam uveren da ako se dogodi, da će se voditi samo na teritoriji Kosova, koje mora da pripada Srbiji. Trenutno je situacija u svetu teška. A, kakva će biti za pet godina? Ali, jedno znam: ući ću u politiku i zastupaću stavove o prijateljstvu Srbije i Rusije - jasan je Pejčinović.

Prijateljstvo Srbije i Rusije je bila nezaobilazna tema.

- Bliski smo po duhu, mentalitetu. Mi smo slovenska braća i time je sve rečeno. Uzgred, sve više Rusa dolazi u Srbiju da živi, a moj dom je trenutno Moskva - rekao je Pejčinović koji se potom osvrnuo i na svoj Kragujevac:

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

- To nije veliki grad, koji je na 200 kilometara od Beograda. Tamo i dalje živi moja rodbina i obavezno kada se završi prvenstvo tamo odlazim. Šta ima u Kragujevcu da se vidi? Najvažnije je da se probaju ćevapčići. Imamo i dva-tri muzeja, posvećenih strašnoj tragediji iz 1941. godine kada su Nemci streljali sedam hiljada ljudi, a među njima je bilo i stotinu dece.

Pejčinović je dodao i to da bi najviše voleo da ima fotografiju sa Vladimirom Putinom, a novinara je interesovalo i da li se raspravlja sa Vedranom Ćorlukom o tome ko je bolji -  Hrvatska ili Srbija?

- A šta tu da raspravljamo? U poslednjih 10 godina Hrvatska je stalno napredovala i imala je više uspeha. Ali dsada je i Srbija sve bolja i imamo sjjanu priliku da se kvalifikujemo na Sp u Rusiji - rekao je Pejčinović.

baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    24. februar 2017 | 13:12

    Svaka cast brate Kosovo moramo vratiti milom ili silon

  • Messi

    24. februar 2017 | 14:51

    Kosovo je odavno izgubljeno , to svi znaju. Zato glupo je da se palite bezveze. Bolje gledajte kako cete preziveti u zemlji Srbiji.

  • RS

    24. februar 2017 | 12:13

    Da nece mozda da ide on licno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA