≫ 

Partizan imao +10 u 4/4, ali je na kraju slavio u neviđenoj drami: Zadar promašio trojku za pobedu!

Teže nego što se očekivalo crno-beli došli do 17. pobede u ABA ligi, a junak je bio Uroš Luković

  • 27

Košarkaši Partizana su savladali Zadar sa 87:86 u 23. kolu ABA lige i tako zadržali šanse za drugo mesto na kraju regionalne lige. Umorni i desetkovani crno-beli su se mučili sa fenjerašem na tabeli do poslednje deonice, a onda je serijom koju je počeo Birčević na pet minuta pre kraja Partizan došao do dvocifrene prednosti, koju je na kraju sačuvao teže nego što se očekivalo.

Pobedu crno-belima doneo je Uroš Luković zakucavanjem nekoliko sekundi pre kraja za pola koša prednosti. Posle traljavog napada Robinsona, koga su udvojili košarkaši Zadra, lopta se odbila do usamljenog centra Partizana koji je zakucavanjem doneo pobedu crno-belima.

Imali su gosti iz Hrvatske priliku u da šutem Maja Kovačevića za tri poena dođu do pobede, ali je on promašio trojku. Upravo je on i doneo pravu dramu jer je prethodno pogodio dve neverovatne trojke. Ipak, na kraju nije bio junak.

PARTIZAN - ZADAR 87:86 (23:20, 24:24, 18:17, 22:25)

Partizan: Robinson 6, Vrabac 11, Tanasković 0, Veličković 0, Majstorović 4, Birčević 26, Andrić 11, Pot 8, Luković 21

Zadar: Franke 5, Bašić 3, Vladović 9, Krajina 4, Brzoja 8, Marinković 8, Varać 27, Ramljak 4, Kovačević 16, Mazalin 2

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U početnim trenucima utakmice Partizan je igrao na krilima Adina Vrapca, koji je brzo došao do 11 poena. Ipak, do kraja meča je ostao na toj brojci, ali se u nastavku razigrao Stefan Birčević. On je na kraju bio najefikasniji u redovima crno-belih, a pratili su ga je još Uroš Luković, kao i Mihailo Andrić i pomenuti Vrabac.

Do početka četvrte četvrtine je rezultat bio u egalu, a onda je Partizan trojkama Birčevića i Andrića i serijom vezanih poena po prvi put pobegao gostima na dvocifrenu razliku. Delovalo je da su sve završili na pet minuta pre kraja, ali je Zadar brzo uspeo da se vrati.

Gosti iz Hrvatske su u kratkom vremenskom razmaku napravili seriju 9:0, posle čega je u Pioniru viđena drama. Minut pre kraja Zadar je stigao na minus 3, a mogli su i na minus dva da je Barać pogodio jedno bacanje. Birčević je potom pogodio bacanja i vratio Partizan na +5, ali je Kovačević na drugoj strani pogodio neverovatnu trojku.

Robinson je na drugoj strani promapšio oba bacanja, pa je Zadar imao napad za pobedu ili produžetak. Maj Kovačević je pogodio još jednu trojku i Zadar je došao na +1, ali je u poslednjem napadu Partizan posle zakucavanja Lukovića došao do nove prednosti, a Kovačević u narednom napadu nije pogodio trojku za pobedu uz zvuk sirene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dajo

    24. februar 2017 | 21:28

    Zašto ne kažete bez koliko igrača je dobijena ova utakmica,zvezdu svaki put pomenete da igra desetkovana bez jednog igrača a partizan bez 7 i to je normalno

  • Srbin Mile

    24. februar 2017 | 20:39

    UROŠE SRBINE

  • Grobari

    24. februar 2017 | 20:18

    Bravo momci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA