≫ 

On je suvo zlato Mančesterovo: Ibrahimović doneo drugi trofej Murinju! (VIDEO) (FOTO)

Neprevaziđeni Šveđanin sa dva gola - drugim u 87. minutu, rešio finale Liga kupa Engleske

  • 0

Pozovi Zlatana Ibrahimovića radi trofeja.

Ovom idejom rukovodili su se u Mančesteru letos kada su pod svoje skute doveli Zlatana Ibrahimovića, i to je bila savršena procena koja je već u prvim nedeljama boravka švedskog asa na "Trafordu" dala rezultate, a počela je da donosi i trofeje.

>>> Ibra je pogodio, stadion je eksplodirao! Pogledajte majstoriju Šveđanina u finalu Liga kupa (VIDEO)

Sa dva gola u finalu Liga kupa protiv Sautemptona Ibrahimović je bio najzaslužniji za pobedu 3:2 i drugi trofej Žozea Murinja u klubu, posle Komjuniti Šilda na startu takmičarske kampanje.

Drugi gol, za pobedu i veliko slavlje, Šveđanin je postigao tri minuta pre kraja. Bila je to uigrana akcija, savršen centaršut Erere i reakcija glavom Ibrahimovića sa pet metara: gol kakvih se nadavao u svojoj karijeri.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Lingard je bio drugi strelac za Junajted, za 2:0, a egal, pre nego što je ponovo "proradio" Ibra, "svecima" je doneo ubojiti Gabijadini sa dva brza gola na prelazu iz prvog u drugo poluvreme.

Mnogo sreće su baš u tim trenucima imali igrači Junajteda, jer je Sautempton bio u velikom naletu. Na 2:2, Oriol Romeu je pogodio stativu, mnogo posla imao je De Hea tada, pre i posle toga, i pošteno je reći da su "đavoli" jedva izvukli "živu glavu" po pritiskom ekipe Kloda Puela.

Sautemptonov veliki nalet bio je posledica svega što se dešavalo u prvih 45 minuta: gol Ibrahimovića iz slobodnog udarca, potom i pogodak Lingarda, za uverljivih 2:0 sve dok nije na scenu stupio igrač koji je danas bio Sautemptonov Ibrahimović - Manuel Gabiadini.

Italijan je najpre golgeterski reagovao na centaršut Vord-Prausa (45+1), a onda, odmah na početku drugog poluvremena još bolje i inteligentnije u duelu sa Smolingom: okrenut leđima golu, instiktivno, reagovao je poput mungosa i De Heu zatekao potpuno nespremnog da reaguje - 2:2.

Drama!

U talasima su napadali i jedni i drugi. Delovalo je da su produžeci neizbežni, sve do tri minuta pre kraja: kontra Junajteda koju je usporio Ibrahimović, ali samo da bi sačekao saigrače da mu se pridruže napred. Na kraju iste, Erera je sa mnogo osećaja pogodio Šveđanina "u trepavicu", a ovaj je bio nepogrešiv.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA