≫ 

Misterija nestanka najvećeg talenta Partizana: Doneo trofej i vredeo 5 miliona, tražio ga Arsenal, a sada ga nigde nema!

Jeste da je u finišu 2016. godine imao problema sa povredom, ali ni pre toga nije provodio dosta vremena na terenu. Čak ni na klupi

  • 17

Kada u decembru 2015. godine imate mladog igrača za kog vam nude pet miliona evra, a 15 meseci kasnije tog istog igrača prodajete za milion i po onda je kristalno jasno da nešto nije u redu. Da je negde napravljena ''greška u koracima''...

Takav je slučaj s Dušanom Vlahovićem i Partizanom koji je u smiraj 2015. godine dobijao ''kofer pun para'' od Anderlehta, ali je uprava odlučila da će supertalentovani napadač vredeti više.

>>> Vlahović je odigrao samo šest mečeva u Partizanu, a već ga jure najjači klubovi Evrope!

Belgijanci su ga želeli iako Vlahović tada nije bio u prvom timu, da bi ga Ivan Tomić odmah priključio sastavu.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Postao je najmlađi debitant u Superligi protiv OFK Beograda, a već na drugoj utakmici igrao je večiti derbi, i to skoro čitavo poluvreme (37 minuta). Time je postao i najmlađi debitant na večitim derbijima.

- Zadovoljan sam Vlahovićevim napretkom. Njegova sportksa drskost i ambicija sa kojim je ušao na svaku utakmicu, da „pocepa“ ceo svet predstavlja sjajna osobina za svakog igrača. Pogotovo mladog. Sa njim sam obazriv, iako se vidi da je reč o igraču pred kojim je lepa karijera. Pazite, i ovu šansu koju Duca dobija u ovom godinama je dovoljna. Nameće se radom, ali ne želimo na njegova pleća da stavljamo nepotrebno breme - rekao je Tomić u martu 2016. godine.

Potom je došao i peti meč na terenu u dresu Partizana i još jedan rekord - protiv Radnika je postao najmlađi strelac u istoriji Partizana. Sjajno proleće na ličnom planu začinio je golom u finalu Kupa protiv Javora kojim je zacementirao pobedu crno-belih (2:0).

Printskrin: Transfermarkt Printskrin: Transfermarkt

Krenuli su hvalospevi. I na domaćoj sceni, ali i iz inostranstva. Pojavljuje se informacija iz Engleske da Arsenal želi Vlahovića jer ga smatraju ''novim Ibrahimovićem.'' Pominju se skauti PSŽ-a i Mančester Sitija koji su u svom tefteru po dva puta podvukli Dušanovo ime...

Navijači Partizana s nestrpljenjem su očekivali novu sezonu čvrsto verujući da će pomenutu upravo Vlahović da obeleži. Pogotovo nakon odlično odrađenih priprema i sjajnog gola koji je dao.

Prvi meč protiv Bačke sedeo je na klupi, u drugom protiv Napretka igrao je 73 minuta i to je bio kraj. Ivan Tomić je otišao, na klupu je stigao Marko Nikolić.

Zabeležio je nastupe na samo šest utakmica i to je uglavnom igrao u finišu. Ukupno - 52 minuta i četiri sedenja na klupi.

Printskrin: Transfermarkt Printskrin: Transfermarkt

Daleko od toga da neko može da upre prst u Nikolića jer, jednostavno, trenerske koncepcije se razliku od stručnjaka do stručnjaka. Mada ostaje nejasno zašto nije bilo više prostora za momka koji je proglašen jednim od najtalentovanijih koje je Partizanova škola izbacila.

Potom je usledila i povreda. Najpre je bila u pitanju prednja loža, a zatim i mišića. Povreda zbog koje je Vlahović propustio kompletne pripreme crno-belih. Njegovo povratak na teren se očekivao u martu, ali za sada još nije u sastavu.

Pet kola Superlige u drugom delu sezone je iza nas. Malo je verovatno da će mladi napadač dobiti očekivanu šansu kada se vrati. Prvenstveno i zbog toga što nije radio pod nadzorom Marka Nikolića u Sloveniji i na Kipru.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

A onda, nedavno, kao grom iz vedra neba - Dušan Vlahović ide u Fjorentinu za milion i po evra! U januaru 2018. godine kada postane punoletan. To praktično znači da će retko igrati i do odlaska u Seriju A. Logično. Zašto bi onda Partizan razigravao igrača koji nije njihov i za kog nemaju više šta da uzmu?

I tako je ''čudo od deteta'' spalo sa pet miliona na tričavih milion i po. A da na terenu nije pokazao praktično ništa od onoga što mu se predviđalo...

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Artur

    14. mart 2017 | 15:10

    Tako se radi pumpa se preko medija pa se diže cena da nedi otišo u zaborav,to se plati naravno a i ma mnogo većih talenata što nemaju para i nije se čulo za njih.

  • Grobari

    14. mart 2017 | 14:38

    Duca Vlahovic ima ozbiljnu povredu,prednje loze.Pukao misic.Iako je krajem godine osecao bolove,rekli su mu da igra jos malo...da izdrzi .Povreda se pogorsala.Niko u Partizanu nije video puknuti misic.Sad je to otkriveno i oporavak ce trajati malo duze.To vam je prava istina.

  • Putin R.S

    14. mart 2017 | 13:59

    To je politika Partizana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA