Hteo sam da se ubijem, Švajnštajger me je spasao: Potresna ispovest bivšeg nemačkog sudije

Ana, udala si se za velikog čoveka!

  • 0

Ponekad je samo prava reč izrečena u pravom trenutku, dovoljna da nekome preokrene život ili, kao u slučaju bivšeg nemačkog sudije Babaka Rafatija, da mu ga spase.

Ovaj arbitar, iranskog porekla, koji je sudio mečeve Bundeslige, otkrio je u intervjuu švajcarskom portalu Blick da ga je od samoubistva pre nekoliko godina spasao proslavljeni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger.

Rafati je 19. novembra 2011. godine trebalo da sudi utakmicu nemačkog prvenstva između Kelna i Majnca, ali ona nikada nije odigrana.

U trenucima dok su se igrači pripremali za početak meča, stigla je vest da je Rafati pokušao da se ubije u hotelskoj sobi, a spašen je u poslednjem trenutku.

- Probudio sam se u bolničkom krevetu. Bio je to stravičan trenutak, u prvi mah sam pomislio kako nisam uspeo i kako moram pokušati ponovo, ali da drugi put uradim posao kako treba - prisetio Rafati tog traumatičnog perioda života.

- Bio sam žrtva maltretiranja punih godinu i po dana, želeli su da me se reše, patio sam do depresije... Nakon pokušaja samoubistva nije mi se javio niko iz nemačkog fudbalskog saveza, ali sve moje kolege su mi pružile podršku.

Rafati je pokušao i drugi put da se ubije. Tačnije, razmišljao je o tome, ali je samo jedno pismo preokrenulo tok njegovih misli: Pismo od tadašnjeg kapitena Bajerna Švajnštajgera.

- Gospodine Rafati, ljudi u životu često prave greške, ali u takvim teškim trenucima mi jednostavno moramo biti jači i napraviti preokret u sebi, vratiti se koliko god puta trebalo. Želim vam sve najbolje - pisalo je u poruci nemačkog fudbalera.

- Bio je to neverovatan ljudski gest s njegove strane - zahvalan je i danas "srpskom zetu" bivši sudija.

- Nakon toga više nikad nisam pomislio na samoubistvo. Znam da je sve to bila jedna ludost, i da je život predragocen da bi se tako odbacio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA