Na početku sezone pao na testovima, sada sudi večiti derbi: Zašto je Majo Vujović najkontroverzniji srpski sudija?

Svojevremeno ga je i policija izvodila sa terena

  • 23
Foto: MNPress Foto: MNPress

Odluka Sudijske komisije da za predstojeći 153. večiti derbi Majo Vujović bude glavni sudija ''preko noći'' je bacila i zaplećak same aktere ovog meča - Crvenu zvezdu i Partizan!

Međutim, s razlogom se odluka da Vujović sudi derbi sa svih strana komentariše. Jer, ovog Novosađanina već izvesno vreme smatraju najkontroverznijih srpskim sudijom.

Nekako je sve to počelo u junu 2013. godine kada je Vujović u pratnji policije izašao sa stadiona - u Padinskoj Skeli posle meča Srpske lige Beograd između domaćeg PKB i Dorćola (1:1).

Vujović u samoj završnici meča nije dosudio penal za PKB iako je fudbaler gostujuće ekipe sa gol linije loptu izbio sa dve ruke. Nezadovoljni ovakvom odlukom novosadskog arbitra, domaći navijači su dugo ostali na stadionu, pa je sudijsku trojku na čelu sa Vujovićem morala da izvede policija.

Još 2014. godine u Novom Pazaru su tražili njegovo izuzeće zbog navoda da ih je Vujović godinu dana ranije drastično oštetio, a zatim ga je 2015. godine gensek Novopazaraca Redžep Korać optužio da ga je fizički napao.

- Ovo je neviđen skandal, koji se ne pamti u istoriji fudbala da jedan sudija napadne funkcionera kluba i to u prisustvu porodice i očevidaca. I pored toga što je oštetio naš klub, očigledno da mu to nije bilo dovoljno pa je Vujović želeo da završi započeto - pisalo je u saopštenju Pazaraca tada.

Isto to je učinio i Miodrag Morača, fudbalski funkcioner, koji je Vujovića avgusta 2016. optužio da ga je pretukao.

- Još sam u šoku. Nije mi dobro, više psihološki nego fizički. Ništa slično mi se nije dogodilo u životu. Ne znam šta da kažem, imam 63 godine, dve teške operacije iza sebe u poslednjih pet meseci – rekao je Morača tada.

Samo mesec dana ranije, dakle pred početak sezone 2016/17, Majo Vujović nije prošao proveru fizičkih normi i skinut je sa liste. To se dogodiolo 7. jula, da bi Vujović već 13. dospeo na listu ponavljača.

Prvi put je delegiran u 8. kolu. Ukupno dvaputa za vreme dok je Miroslav Radoman bio na čelu Sudijske komisije, a zatim sedam puta kada je Đorđe Žutić preuzeo tu funkciju. Mada ne bi trebalo zaboraviti da je na početku sezone imao i povredu leđa.

Vujović je na kraju polusezone okarakterisan kao sudija koji je solidno sudio svoje mečeve, iako je njegov prvi meč u sezoni bio pun kontroverzi. Na utakmici Borac Čačak - Partizan (0:2).

Tada ga je fudbaler Čačana Mario Maslać optužio da je ''jedva čekao da skroji meč'', nakon što mu ej dao drugi žuti karton u 18. minutu.

- Zaboravio je gospodin Vujović da je danima u Novom Sadu trčao za mnom i izvinjavao mi se za kardinalnu grešku, koju je na štetu Borca napravio pre dve sezone, takođe protiv Partizana. Dosudio je nepostojeći penal kada smo u borbi za opstanak vodili 3:2. I tad apsolutno nije bilo kontakta između Petrovića i mene. Sreća je bila da smo i nerešenim ishodom ostali u Superligi - rekao je Maslać tada.

Često su Vujovića na društvenim mrežama znali da optužuju da je ''Zvezdin čovek'', mada je često znao da donosi one odluke na štetu najtrofejnijeg srpskog kluba. Setite se samo onog meča iz prošle sezone kada je Voždovac ugostio Crvenu zvezdu (2:3), a Vujović na tom meču nije svirao penal za crveno-bele.

Takođe, zamerili su mu i što kapitenu Voždovca Pavloviću nije dao drugi žuti karton u nekoliko navrata, nakon oštrih startova nad fudbalerima Zvezde.

Sve ovo je razlog zašto se o Vujoviću sada više priča nego o samim akterima, a samo se nadamo da će situacija u subotu veče biti obrnuta. Jer, najbolje je i kada se ne sećate ko je sudio utakmicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    2. mart 2017 | 13:41

    Sramota je da ovakvu utakmicu,nasu najvecu,sudi ovakav sudija!!!! Mnogo puta sam ga gledao jer pratim i volim fudbal i stvarno je jako cesto direktno uticao na rezultat!!!Treba ovakvu utakmicu da sudi dobar sudija jer je to praznik naseg fudbala

  • Petar

    2. mart 2017 | 15:54

    Jos jedan Crnogorac sa boravistem u Novom Sadu doveden da sudi za svoj partizan! Isto kao i Vojinovic u kosarci. Dokle vise?

  • Milan K.

    2. mart 2017 | 14:52

    kako moze da sudi derbi sudija sa takvim imenom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA