Opšta tuča Rusa i Crnogoraca, Raja Božović izvukao deblji kraj

Nekoliko ruskih fudbalera završilo u bolnici s lomovima ruku i povredama glave, a osim vlasnika kluba Božovića, Crnogorci ostali nepovređeni

  • 0

Prijateljska utakmica između Zete iz Golubovaca i Amkara iz Perma koja je igrana na Zlatiboru prekinuta je u 69. minutu zbog masovne tuče igrača i članova stručnih štabova oba kluba. Incidentu je prethodio napad na vlasnika Zete Radojicu Raju Božovića, koga je udario ruski igrač Dmitrij Belorukov, saznaju podgoričke "Vijesti".

Božović je bio nedostupan za komentar a njegov asistent je demantovao da je do tuče došlo zbog napada na vlasnika crnogorskog prvoligaša.

Veliki je broj povređenih lica i Hitna pomoć je imala mnogo posla, a deblji kraj su izvukli igrači ruskog kluba. Nekoliko njih je zaradilo povrede ruku i glave, a najmanje jedan je završio u bolnici.

- Utakmica je bez ikakvog razloga počela uz veliku nervozu fudbalera obe ekipe. Svako malo su sevali oštri startovi, fudbaleri su se hvatali za gušu i tako do 69. minuta. Pri rezultatu 3:1 za Zetu dosuđen je slobodan udarac za ruski tim, a usledilo je novo koškanje, koje se neverovatnom brzinom proširilo po celom terenu – rekao je  jedan od očevidaca.

- Nije se znalo ko koga bije. Tukli su se i korner-zastavicama. U jednom trenutku neko je iz obližnjeg magacina dohvatio i skije, pa su i one poslužile kao rekvizit za tuču. Sve je potrajalo petnaestak minuta, uz učešće igrača, rezervnih igrača i stručnih štabova obe ekipe. Neko je sa tribina pozvao i policiju, ali dok su stigli, sve se nekako primirilo. Video sam i Hitnu pomoć, koja je iz crnog vozila izvukla jednu osobu i odvezla je u bolnicu.

Zlatiborska policija stigla je na poprište sukoba kad je već sve bilo gotovo i kad su se ekspedicije oba kluba vratile u svoje hotele, ali su ipak uzete izjave od nekih aktera. Iz policije najavljuju da će se istraga nastaviti i narednih dana, sve dok se ne otkrije šta se stvarno dešavalo na terenu.

 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA