≫ 

ČUDO NEVIĐENO: Barselona dala gol u 95. minutu, pobedila 6:1 i prošla u četvrtfinale Lige šampiona! (FOTO)

Neverovatan, ali potpuno neverovatan meč u Kataloniji - za istoriju Lige šampiona!

Čudo! Najveće fudbalsko čudo Lige šampiona dogodilo se 8. marta 2017. godine na "Nou Kampu"!

Fudbaleri Barselone su, posle deprimirajućih 0:4 u Parizu, uspeli da pobede Pari Sen Žermen 6:1, i to golom koji je postigao Serhi Roberto u petom, poslednjem minutu sudijske nadoknade!

Ludilo, potpuno ludilo od utakmice!

Vredi reći da je Barsa vodila 3:0, potom je Kavani postigao gol za 3:1, a onda su Katalonci, iako otpisani od svih, u roku od sedam minuta priredili nešto spektakularno: postigli tri gola i režirali najveći preokret koje se ikad desio u elitnom evropskom takmičenju.

Nejmar je bio čovek odluke. Kakvih sedam minuta brazilskog mađioničara:

Najpre je u 88. minutu postigao majstoriski gol iz slobodnog udarca, zaista genijalan, za 4:1, ali ni tada verovatno niko nije verovao da Katalonci mogu do kraja postići još dva gola koliko im je bilo potrebno za prolaz dalje.

Ipak...

Samo dva minuta kasnije, sviran je penal za domaći tim, a Mesi, koji je već postigao gol sa bele tačke, prepustio je izvođenje Nejmaru, koji je, hladan kao špricer, pogodio za 5:1 pred ultrauzbudljivih poslednjih pet minuta koliko je produžio meč sudija.

Spain Soccer Champions League

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Naravno, usledio je uragan Katalonaca. Ter Štegen je krenuo napred, navijači su bili u predinfarktnom stanju, situacija teško opisiva rečima, uzbuđenje na vrhuncu...

I onda, u 95. minutu, Nejmar je uzeo loptu, uputio savršenu "dubinsku" asistenciju iza leđa odbrane Parižana, čija je defanziva loše postavila ofsajd zamku, a Serhi Roberto se ušunjao i pogodio za 6:1, za delirijum stadiona i, verujemo, svih ljubitelja fudbala koji su gledali najveći fudbalski spektakl koji je neki tim izrežirao.

To može samo Barselona!

I još o utakmici o kojoj će se pričati godinama, decenijama: dva Barsina penala bila su krajnje sumnjiva i tu se sudija Deniz Ajetkin iz Nemačke nije proslavio, a nisu se proslavili ni gostujući igrači koji su serijom grešaka u defanzivi direktno kumovali golovima Katalonaca i seni potpisali eliminaciju.

Strelci za Barsu bili su još Suarez, Kurzava (autogl) i Mesi.

Daleko, daleko manje neizvesnosti bilo je u Dortmundu gde je Borusija, zahvaljujući ubojitom finišeru Obamejangu, "samlela" Benfiku i ispratila je kući sa četiri lopte u mreži - 4:0!

Ispostavilo se da je lisabonskih 1:0 bila premala, pa i smešna zaliha za "pakao" koji je čekao "orlove" na "Signal Iduna Parku" pred najvernijom publikom na svetu. Preko "žutog zida" se nije moglo.

Sjajni Obamejang je bio trostruki strelac za tim Tomasa Tuhela, jedan gol postigao je Pulišić, za prolaz u velikom stilu sjajne Borusije koja će za mnoe biti klasična mina ako naiđu na nju u četvrtfinalu.

REZULTATI

Barselona - Pari Sen Žermen 6:1 (2:0)

(Suarez 3, Kurzava 40. ag, Mesi 50, Nejmar 88, 90+1.p, Roberto 90+5 - Kavani 62)

Borusija - Benfika 4:0 (1:0)

(Obamejang 4, 61, 85, Pulišić 59)

90+5. minut - GOOOOOOOOOl, Barsa vodi 6:1, gooool u poslednjoj minutu, za prolaz!!!!

90+1. minut - GOOOOOL, 5:1 za Barsu. Nejmar je pogodio sa 11 metara. Još pet minuta nade za Katalonce!

90. minut - PENAL za Barselonu?! Još uvek ima nade za Katalonce...

88. minut - Golčina Nejmara! Sjajan pogodak Brazilca, koji je pogodio bliži gornji ugao gola Parižana, iz slobodnog udarca.

85. minut - Šou Obamejanga u Dortmundu. Borusija, posle trećeg gola fenomenalnog golgetera, vodi 4:0.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

80. minut - Posle golova Kavanija u Barseloni, a Obamejanga u Dortmundu, kao da je splasnuo tempo igre na oba meča. Dortmund i PSŽ pred ulaskom u četvrtfinale.

64. minut - Nova šansa za Kavanija. Umalo 3:2. Ter Štegen je nogama zaustavio udarac Urguvajca po zemlji.

62. minut - KAVANI - Gol za PSŽ! Barsi su sada potrebna nova tri gola za prolaz. Trenutak dekoncentracije u odbrani Barse surovo je kaznio Urugvajac kome je Kurzava glavom spustio loptu, a napadač Parižana efektno, "iz kolena", savladao Ter Štegena.

61. minut - Borusija je pred četvrtfinalom. Obamejaang je postigao treći gol za ekipu Tomasa Tuhela! Marsel Šmelcer je centrirao, a sjajni Gabonac još jednom pokazao kakav je finišer. Banfika pred nokautom.

59. minut - Borusija - Benfika 2:0! Nemci stižu do željenog vođstva koje ih vodi u četvrtfinale Lige šampiona. Strelac je Pulišić.

52. minut - STATIVA! Kavani je mogao da utiša "Kamp Nou". Munije je prošao po desnoj strani, ubacio pred gol Barse, gde je Kavani klizećim startom pokupio loptu, ali na njegovu žalost, pogodio samo okvir gola.

50. minut - GOL, Mesi, Barsa vodi 3:0 i nedostaje joj samo još jedna gol da anulira s početka ogromnu prednost Parižana od 4:0.

48. minut - PENAL za Barselonu! Opet su se spetljali defanzivci gostiju. Inijesta je provukao loptu ka Nejmaru, Munije je u trku posrnuo, pao, a Brazilac se, iskusno, sapleo o glavu igrača Pari Sen Žermena. Glavni arbitar je oklevao da pokaže na belu tačku, ali je posle konsultacija sa pomoćnikom pokazao na "kreč".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

POLUVREME

40. minut - Gol, Barsa vodi 2:0 posle neverovatno konfuzne reakcije odbrane Parižana. Inijesta je posle "duplog pasa" uspaničio svoje čuvare, loptu je pokušao da izbije Kurzava, bili su tu još dvojica njegovih saigrača, i golman, ali je to uradio toliko nespretno da je postigao autogol.

31. minut - Parižani su prvi put zapretili i prvi put šutirali u okvir gola, preko Lukasa Moure, koji je zagrejao Ter Štegenove dlanove.

17. minut - Opasan udarac Nejmara. Da je ova lopta ušla... Ipak, za nekoliko centimetara je bio neprecizan brazilski fudbaler. Katalonci u stalnoj ofanzivi od starta.

4. minut - I u Dortmundu je "pao" gol! Borusija je povela i anulirala prednost Benfike iz prvog meča. Strelac je Pjer-Emerik Obamejang. Gabonac je najbolje reagovao na ubačenu loptu iz kornera.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

3. minut - GOL! Barsa je već uspela da povede i smanji na 4:1 u ukupnom skoru. Strelac je Suarez, posle statične reakcije defanzive Parižana koji su oklevali u petercu, što je iskoristio Urugvajac i glavom lobovao golmana gostiju. Zakasnila je reakcija jednog igrača "svetaca" koji je izbio loptu, ali tek kada je čitavim obimom prešla gol-liniju.

SASTAVI

BARSELONA - PARI SEN ŽERMEN

Barselona (3-4-3): Ter Štegen - Maskerano, Pike, Umtiti - Buskets, Rakitić, Inijesta, Rafinja - Mesi, Suarez, Nejmar.

PSŽ (4-3-3): Trap - Menije, Markinjos, Tijago Silva, Kurzava - Rabio, Matuidi, Verati - Lukas Moura, Kavani, Draksler.

BORUSIJA - BENFIKA

Borusija (5-3-2): Burki - Durm, Pišček, Sokratis, Bartra, Šmelcer - Kastro, Vajgl, Dembele - Obamejang, Pulišić.

Benfika (4-4-2): Ederson - Semedo, Luizao, Lindelef, Eliseu - Salvio, Samaris, Pici, Almeida - Mitroglu, Servi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aba

    8. mart 2017 | 22:04

    Ma ovo penala videlo nije. Dokle ce vise da guraju barsu i real??? Ls je gubi dostojanstvo sa ovim sto radi...

  • ckeza

    8. mart 2017 | 23:20

    Ovo je za istoriju namestanja lige sampiona.

  • Tomatinjo

    8. mart 2017 | 22:47

    Bez namere da ikoga vređam alu većih glupana od ovih Francuza nisam vidio. Onaj Emeri kao da Barselonu ni na TV nije vidio. Lik je totalno izgubljen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA