Kolašinac: Boriću se bar za bronzu

Srpski atletičar istakao dva favorita za zlato u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu, a ravnopravno takmičenje svih ostalih za treće mesto

  • 0

Prvog dana seniorskog atletskog Prvenstva Evrope u Helsinkiju bacač kugle Asmir Kolašinac uspeo je da izbori plasman u finale daljinom od 19,62 metara. Učenik Nikole Tomasovića kao 10. je ušao u završnicu i borbu za medalju.

Kolašinac je napomenuo da su favoriti za odličja David Štorl, koji je bacio 20,30, i Rutger Smit sa 20,55 metara, a ostali će se ravnopravno boriti za bronzu.

– Imam dva dana da se odmorim, a finale je uveče i tada je organizam budniji – izjavio je Kolašinac.

Državni rekorder na 400 m prepone Emir Bekrić rezultatom 50,73 prošao je u polufinale, koje je na programu u četvrtak u 12.15 sati.

– Biće potrebno da idem ispod 50 sekundi ako želim da uđem u finale – prokomentarisao je Bekrić i dodao da će u slučaju da se plasira u završnicu imati više vremena da se adaptira na klimu, jer je finale u petak.

Ivana Španović nije uspela da se nađe među 12 najboljih. Pored dva prestupa, zabeležila je 6,33 metra što nije bilo dovoljno za finale. Državna rekorderka (6,78) istakla je da je tih 6,33 bilo dovoljno za prolazak dalje, ali su u trećoj seriji druge takmičarke počele isto bolje da skaču.

– Skok mi je bio nesiguran i tehnički i po zaletu. Vetar se često menjao tokom trčanja, zalet mi unosi nesigurnost u sve ostalo…– pokušavala je da objasni situaciju Ivana Španović.

Božidar Antunović je u svojoj grupi bacača kugle bio 11. daljinom 18,69 metara, ali je rekao da ne žali zbog činjenice što nije prošao dalje.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA