≫ 

Armani baš u problemima pred Zvezdu, ali crveno-beli opominju: Pobedili su Olimpijakos, Darušafaku...

Crveno-beli bez Jovića, ali daleko veće muke pred meč ima trener italijanskog tima Jasmin Repeša

  • 7

Utakmicom protiv Armanija košarkaši Crvene zvezde ulaze u sam finiš regularnog dela evroligaške sezone. 

Posle poraza od Reala ekipu Dejana Radonjića do kraja čeka još pet utakmica od kojih je prva na papiru možda i najlakša, ali samo na papiru, jer Armani je sve samo ne ekipa za potcenjivanje iako status "manekena" na tabeli govori o njima drugačije (skor 7/18).

Obe ekipe u meč ulaze sa određenim kadrovskim problemima. Zvezdi će nedostajati Jović koji je obnovio povredu leđa, ali to je ništa naspram muke koju ima Jasmin Repeša jer on ne može da računa na Dragića, Kalnietisa, Fontekija i verovatno Simona (nije igrao poslednje tri utakmice). Podsetimo da je italijanski tim sredinom sezone napustio i Alesandro Đentile, pa je jasno da će Beograđane sačekati jedan potpuno drugačiji sastav u odnosu na onaj koji je gostovao u Beogradu.

U Zvezdi su svesni šanse koja im se pruža protiv "okrnjenog" rivala, ali može to biti i zamka za srpskog prvaka.

- Ekipa Armanija je mnogo bolja nego što to rezultat govori, mnoge utakmice su izgubili u tesnim završnicama, a kod kuće igraju odlično u poslednje vreme. Pobedili su mnoge dobre timove u Milanu, savladali su Olimpijakos, ne tako davno Darušafaku. Imaju puno indiviudalnog talenta i kvaliteta, poštujemo ih, ali želimo da odigramo dobru utakmicu, jer smo u fazi takmičenja kada je svaki meč važan - pozvao je na oprez najbolji igrač Zvezde u poslednje vreme, Čarls Dženkins.

Na težinu zadatka koja čeka crveno-bele ukazuje i prvi centar tima Ognjen Kuzmić.

- Svi znamo da je protiv njih teško igrati na njihovom parketu gde igraju izvanredno i dobijali su neke rivale koji su velikog kvaliteta. Želja nam je da odigramo dobru utakmicu, koncentrisano i da damo sve od sebe u Milanu.

Poslovično oprezni Radonjić očekuje jak otpor Armanija i veliku borbu u Milanu.

- Idemo u Milano sa željom da odigramo dobar meč. Svesni smo činenice da Armani i mi imamo svoju problematiku u smislu izostanka određenih igrača, i da nas čeka jedan težak meč u kome moramo prevazići okolnosti, moramo da izvučemo maksimum i pariramo ekipi Armanija koja kod kuće igra jako, jako dobro. U mečevima koje su odigrali na svom terenu u poslednjih nekoliko nedelja, pobeđivali su Olimpijakos, Darušafaku, izgubili od Barselone malom razlikom. Pokazali su, bez obzira što nisu u borbi za plej of, da svi timovi u Evroligi daju sve od sebe protiv svih, i žele da da se pokažu na najkvalitetniji mogući način. Očekujem upravo takav Armani i moraćemo da odigramo jako jako dobro, kako bi parirali timu koju ima veliko iskusvto, izvanredne individualce.

Utakmica između Armanija i Zvezde igra se u četvrtak od 20:45.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA