OTKRIVAMO: Zvezda raskinula sa Najkijem jer nije mogla da garantuje titulu!

Saradnja raskinuta zato što FK Crvena zvezda navodno nije pristala da potpiše klauzulu po kojoj bi garantovala titulu u sledeće dve godine. Iz Zvezde demantuju: "Potpisali smo sa Leđeom zato što su ponudili puno više novca!"

  • 2

Crvena zvezda nije produžila ugovor sa Najkijem jer je poznata firma tražila da u ugovoru stoji klauzula da on može biti raskinut ako crveno-beli u naredne dve godine ne osvoje titulu šampiona, saznaje Telegraf.rs!

Rukovodstvo Zvezde nije pristalo na ovu klauzulu, pa je prekinuta saradnja sa dugogodišnjim partnerom, a Zvezda je potom potpisala ugovor sa italijanskim proizvođačem sportske opreme Leđeom.

Izvor Telegrafa blizak Crvenoj zvezdi, koji nije član aktuelnog rukovodstva, kaže da je ponuda Delta sporta, koji je generalni distributer Najkija u Srbiji, bila više nego korektna.

- Oni su zahtevali da im se na neki način garantuje da će Zvezda osvojiti titulu u naredne dve sezone. Čak ni u slučaju da se to ne dogodi, nisu insistirali ni na kakvim penalima, već su tražili mogućnost da se ugovor u tom slučaju sporazumno raskine. Zvezda nije pristala, nego je potpisala ugovor sa Italijanima. Najki je čak potom ponudio identične uslove kao Italijani, ali je klauzula o osvojenoj tituli presudila da se višegodišnja saradnja Najkija i Zvezde prekine - rekao je za Telegraf naš izvor.

Međutim, iz Zvezde demantuju ovu informaciju i tvrde da je isključivi razlog zbog koga su potpisali ugovor sa "Leđeom" a ne sa "Najkijem" - onaj finansijski.

- Jedini razlog zbog kojeg je uprava Crvene zvezde potpisala ugovor sa Leđeom je finansijska ponuda. Ona će klubu doneti više od sedam miliona evra za pet godina. Ovo je bila ubedljivo najvrednija ponuda - iz Slovenije je za Telegraf.rs preneo stav kluba Marko Nikolovski, portparol crveno-belih.

Zvezda je prvi ugovor sa Najkijem potpisala 2006. godine, vredan 1.200.000 evra, da bi tri godine kasnije bio potpisan novi trogodišnji ugovor od 1.500.00 evra. Iz izvora bliskih timu iz Ljutice Bogdana saznajemo da Najki ponudio dvogodišnju saradnju vrednu 750.000 evra godišnje, dok su Italijani, a to nam je potvrdio Nikolovski, potpisali ugovor kojim će po 1.450.000 miliona evra narednih pet godina stizati na "Marakanu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA