≫ 

'Ajde evo, ti mi reci gde hoćeš da igraš: Muslin prvi put o reakciji Sergeja kad mu je rekao da neće igrati u reprezentaciji (VIDEO)

Selektor je govorio koliko je važno da se predoči fudbaleru razlog njegovog neigranja

  • 52
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Mladi reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić privukao je pažnju na sebe sve sigurnijim partijama u dresu Lacija, za koji igra drugu sezonu.

Sergej uživa veliko poverenje Simeonea Inzagija, na 29 utakmica postigao je šest golova, od kojih je jedan u rimskom derbiju.

Očigledno dobra forma našeg veziste mogla je da rezultira pozivom u A tim za meč kvalifikacija za Mundijal sa Gruzijom, 24. marta u Tbilisiju.

Lacio navodno već dobija signale da su za potpis Milinković Savića zainteresovani klubovi poput Mančester junajteda i Juventusa, pa se javnost našla zbunjena zašto nije bilo mesta za bivšeg igrača Vojvodine prosto nema mesta u nacionalnom timu.

Selektor Slavoljub Muslin je u izjavama isticao da se igrač prosto ne uklapa u sistem u kom igra reprezentacija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

O pristupu i radu sa igračima, Muslin je govorio na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, gde je odgovarao na pitanja studenata, pa je tom prilikom prepričao situaciju po preuzimanju reprezentacije.

- Kada smo se sastali prvi put pred prijateljske utakmice, taj mladi igrač nije igrao ni na jednoj od njih. Pozvao sam ga i rekao sam: "Ne vidim te u odnosu na poziciju koju igraš. Izmenili smo sistem igre, ne mogu da te uklopim. 'Ajde ti mi sad kaži šta možeš ovde da igraš". On me je gledao, i nije mogao da mi kaže. I on mi je rekao: "Hvala vam, prvi put da mi je neko rekao zašto ne igram". Odgovorio sam mu: "Nemam razloga da te lažem, pozvao sam te jer smo igrali tri prijateljske utakmice i hteo sam da vidim što više igrača", jer nisam mnogo znao. Znao sam ove što igraju u inostranstvu, ove mlađe manje jer nisam bio u Srbiji dugo godina. Nije bilo razloga da i njemu ne dam šansu, i bilo mi je stvarno teško da ga stavim. I bio sam iznenađen da mi je to rekao da mu je neko prvi put rekao u istinu - rekao je Muslin.

"VOLIM KAD MI IGRAČ DOKAŽE I KAŽE: E MATORI, SAD ĆU DA TI POKAŽEM"

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je objasnio da koliko je važno da se predoči fudbaleru razlog njegovog neigranja.

- Kad razgovaram sa nekim igračem, kažem mu "slušaj, ne igraš jer mislim da je ovaj bolji". Nije to uvek idila, naljuti se igrač, jer neće da shvati. To je moja istina koju ja kao trener vidim. Ne znači da će taj neki drugi igrač biti uvek bolji. Bori se, i volim kad se igrač naljuti na mene ne onako da duva, nego na treningu da radi bolje i da mi dokaže, i kaže: E matori, sad ću da pokažem da sam ja bolji - rekao je Muslin.

Jedan od studenata je otvoreno spomenuo Milikovića Savića, upitavši što ne igra.

- Segej, šta igra u Laciju - uzvratio je pitanjem Muslin, i brzo dobio odgovor.

- Je l' ga imamo mi u našoj ekipi? Kažite mi, ako imamo, ja ću da ga stavim - govorio je Muslin dok su se studenti smejali, i završio uz otvorenu mogućnost:

- To ne znači da nećemo preći možda (na drugi sistem) posle ovog ciklusa.

Pogledajte deo Muslinovog izlaganja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Daljinac baner

(Telegraf.rs/J.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    17. mart 2017 | 17:36

    Ma moze da bude raznih misljenja ali Sergej je odlican fudbaler

  • Slave

    17. mart 2017 | 18:16

    Najdebilskija izjava koju sam pročitao u životu.

  • gradjanin82

    17. mart 2017 | 17:33

    Ma super si, matori! Važno da si zvao Kolarova i još neke babe. Zašto bre samo kod nas smena generacije traje...večno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA