Džikić pred Cedevitu: Ovo nismo ni planirali na početku sezone

"Nadam se da ćemo igrati košarku koja će se svideti ljudima, pre svega će to biti takmičarska i beskompromisna igra. Borimo se za nešto i ne treba očekivati neku lepršavost, umiranje u lepoti, pogotovo što ni jedan ni drugi tim nisu takvi", najavljuje veliku borbu trener Partizana pred sutrašnju duel sa hrvatskim timom

  • 3

Partizan i Cedevita u subotu od 19 sati kreću polufinalnu seriju ABA lige protiv Cedevite koja se igra na dva dobijena meča, uz napomenu da hrvatski tim ima prednost domaćeg terena zbog boljeg plasmana u regularnom delu sezone.

U dva ovosezonska duela tim Veljka Mršića slavio je protiv crno-belih.

O predstojećoj seriji govorili su trener Aleksandar Džikić i kapiten Novica Veličković.

- Odigrali smo 26 kola. Generalno i mi i Cedevita smo mnogo pre kraja obezebedili plej-of i mislim da za to ne može da se nađe mana. Mi smo se na kraju malo pomerili, sa druge na treću poziciju. Ali, plej-of je. Igra se na dve dobijene utakmice u ovoj fazi. Normalno, Cedevita ima prednost domaćeg terena, ali videćemo kako će to da prođe. Nadam se da ćemo igrati košarku koja će se svideti ljudima, pre svega će to biti takmičarska i beskompromisna igra - najavljuje borbu trener crno-belih.

- Borimo se za nešto i ne treba očekivati neku lepršavost, umiranje u lepoti, pogotovo što ni jedan ni drugi tim nisu takvi. Cedevita je tim sa veliki brojem radnika pod znacima navoda, u najboljem smislu te reči, sa momcima koji rade da bi pobedili. Imamo veliki respket prema njima. Pokušaćemo da neke stvari iz prethodnih utakmica ne ponovimo, takođe da pokušamo nešto da popravimo. Igrali smo dva puta. Izgubili smo oba puta, U Beogradu i Zagrebu, ali su bile potpuno drugačije utakmice, pa ćemo da pokušamo da odigramo što bolje možemo.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Džikić je ponovio da je ekipa prevazišla očekivanja koje je klub na početku sezone zacrtao.

- Već sam izjavljivao, mi rezulatskog imperativa nemamo u odnosu na ono što smo na nivou kluba planirali za ovu godinu. Na tome i dalje radimo. Cedevita je favorit na papiru, ali to ne znači ništa ni njima ni nama. Očekujemo da i jedni i drugi budemo da rešeni da damo sve od sebe.

U Zagreb je doputovao kompletan tim Partizana, uključujići i Kenana Karahodžića koji sigurno neće igrati, a o konačnom sastavu će odluka biti donesena sutra, jer su pod znakom pitanja Džamont Gordon zbog povrede koju vuče od ranije i Uroš Luković koji je imao upalu uha.

Kapiten crno-belih Novica Veličković je izjavio da je sve do sada bila priprema za plej-of.

- Sada ide pravo, borba za trofej. Niko neće da ti ga pokloni, moraš da dođeš do njega. Ispred nas je jedna ekipa koja nas je dvaput dobila. U Beogradu i Zagrebu. Ali, to ostaje iza. Predstoji nam, nadam se, dobra borba za ulazak u finale - rekao je Veličković.

Nakon sutrašnjeg meča, serija se seli u Beograd, a drugi meč je na programu u subotu, 25. marta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA