1

Udovičić u Novom Pazaru: Izgradnjom ovakvih objekata stvaramo najbolje uslove za naše sportiste!

Zahvaljujući ovom stadionu Novi Pazar postaje još jedan od centara sporta u kome će moći da se održavaju i međunarodna sportska takmičenja

Vanja Udovičić Novi Pazar
Foto: MOS

U nedelju 19. marta, nakon samo dve godine od početka radova, otvoren multifunkcionalni Atletski stadion u Novom Pazaru. Otvaranju je prisustvovao najviši državni vrh na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i ostalim ministrima iz vlade

Izuzetno mi je zadovoljstvo i puno srce što je kraljica sportova danas dobila svoj dom, i to ovde u Novom Pazaru, rasadniku atletskih talenata. Želim da se zahvalim svim kolegama, celokupnoj Vladi na čelu sa premijerom, koji su prepoznali značaj jednog ovakvog projekta za sport Srbije i omogućili da, zajedno sa Novim Pazarom, izgradimo jedan ovako koristan i lep sportski objekat“, rekao je Udovičić.

Ministar se posebno zahvalio i svima koji su ove dve godine danonoćno radili na izgradnji ovog objekta, kao i ministru Rasimu Ljajiću koji je više nego kolegijalno bio angažovan i doprineo da se stadion završi u optimalnim rokovima i najkvatnije moguće u svakom segmentu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Izgradnjom ovakvih objekata u Srbiji, povećavamo kapacitete i omogućavamo ne samo najbolje uslove za naše sportiste, već ulažemo u razvoj sportskog turizma i na taj način postajemo lideri u regionu za pripreme sportista“, istakao je Udovičić.

Atletski stadion je namenjen svima, kako profesionalnim sportistima, tako i rekreativcima, što ga čini posebno atraktivnim i važnim za ovaj deo Srbije, za ovaj region.

Zahvaljujići ovom stadionu Novi Pazar postaje još jedan od centara sporta u komeće moći da se održavaju i međunarodna sportska takmičenja, da se organizuju treninzi klubova iz zemlje i regiona, atletskih nacionalnih reprezentacija, ali i bazične pripreme za druge sportove kao što su fudbal, košarka, odbojka, rukomet. Time ispunjavamo i jedan od prioritetnih ciljeva koji smo postavili, a to je decentralizacija sporta.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Atletika, Atletski stadion u Novom Pazaru, Vanja Udovičić
Popularni komentari
  • M
    Maki

    Divno. Zelim omladini da zdravo uzrasta uz sport.

foto dana

video dana