≫ 

Englezi brutalno ispratili Švajnštajgera: Junajted očekivao Porše, a dobio krntiju, Ana mu je bila važnija od fudbala

Mediji na ostrvu nemilosrdni prema nemačkom fudbaleru

  • 4

Nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger završio je boravak u Mančester junajtedu koji će ostati upamćen po svemu drugom, samo ne po učinku na terenu.

Bivši dugogodišnji reprezentativac Nemačke, svetski prvak i kapiten "pancera", u utorak je dogovorio transfer u MLS ligu, u redove Čikago Fajera gde će igrati na pozajmici i tako, konačno, Junajted rasteretiti obaveza da mu daje veliki novac (150.000 funti nedeljno?!) koji mu je bio zagarantovan od trenutka kada je potpisao za slavni engleski klub 2015. godine.

Ali, od tada, navijači Mančestera nisu videli apsolutno ništa od fudbaera koji je stigao sa reputacijom jednog od najboljih veznih igrača sveta. Ništa.

Njegov boravak na "Old Trafordu" u jednoj rečenici najslikovitije je opisao autor teksta u listu "Daily Star".

- Nemac je nekada bio Porše u sredini terena, ali od kada je došao u Mančester junajted postao je najobičnija krntija koja ne može da ubaci ni u prvu brzinu - piše u "lidu" teksta posvećenom odlasku Nemca iz engleskog fudbala.

Foto: Guliver/Stephen Pond/Getty Images Foto: Guliver/Stephen Pond/Getty Images

Od dana dolaska u klub za 14 miliona funti (troliko ga je Junajted platio Bajernu) Švajni je odigrao 18 utakmica i postigao tek jedan gol. Kod Luja Van Gala je još igrao "nešto", bilo je nade za njega, ali sa dolaskom Murinja njegovi profesionalni dani u klubu su bili odbrojani. Prebačen je u drugi tim, navodno mu je bio zabranjen ulazak u svlačionicu "A" tima, pa je više vremena provodio uz rezerviste sa kojima je čekao da se stvari reše do kraja.

Odnosno, da na najbezbolniji način, po Junajted naravno, dobije "šut-kartu".

U međuvremenu, njegov privatni život je postao daleko interesantniji medijima u Engleskoj zbog veze, kasnije i braka sa srpskom teniserkom Anom Ivanović koja mu je bila dodatna distrakcija sa obaveza koje je imao u klubu. Luj Van Gal je tolerisao njegova časta putovanja po svetu da bi pratio Anu na turnirima, a umesto toga je trebalo da radi i da pokuša da se vrati u formu. Ne, fudbal mu nije bio u prvom planu.

Mnogo više štete nego koristi Mančester je imao od Švajnštajgera, zapravo samo je trpeo štetu, pa nije ni čudo što je sa njim u avionu na letu za Čikago bio prvi čovek kluba Ed Vudvard koji očigledno nije mogao da bude miran sve dok se lično nije uverio da je igrač koji im je napravio toliko problema parafirao za drugi klub.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    21. mart 2017 | 18:47

    Porse ili krntija,on vas oladi za pare! Milionce mesecno, malolije naovu krizu!

  • Eka

    21. mart 2017 | 18:55

    Bravo, oženio si najlepšu teniserku svetska a naša.

  • Vesna

    21. mart 2017 | 20:33

    Čovek voli svoju ženu,ali to uštogljeni, hladni Englezi ne razumeju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA